
Cândva, în copilărie, existau, în meniul festiv, multe preparate de genul ciuperci cu maioneză, vinete cu maioneză sau conopidă cu maioneză. Iubeam oricare dintre aceste variante, însă de ani buni am înlocuit ideea de maioneză cu variante mai dietetice, iar această salată de conopidă, recent apărută în meniul nostru, a reaprins povestea de iubire.
Ne place la nebunie conopida, de la conopidă gătită la variantele de salate cu conopidă crudă, ca să nu spun de conopida murată, suntem mari fani.
Rețeta este parte din proiectul planificării alimentare care cuprinde și zona de rețete super rapide pe care le poți pregăti în mai puțin de 15 minute.
Salata de conopidă cu dressing de iaurt și ouă este o combinație super delicioasă, plină de fibre, ce poate fi integrată cu ușurință în meniu, iar pentru a o pregăti nu ai nevoie nici de prea mult timp la dispoziție, și nici de prea multe ingrediente.
Hai să ne apucăm de treabă.
Eu am folosit o conopidă de mărime medie, pe care am găsit-o în #PiațaLidl.
Am desprins-o în buchețele, pe care le-am pus într-un vas cu apă și sare care începuse deja să clocotească.
În același timp am pus la fiert și 4 ouă. După 8 minute, am scos conopida într-un vas cu apă rece pentru a opri fierberea și pentru a păstra o textură crocantă.
Tot acum am scos și ouăle într-un vas cu apă rece.
Am tocat conopida cu un cuțit, și am transferat-o într-un castron. Aici depinde de preferința voastră, mie îmi place să se simtă textura, astfel încât de aceea nici nu am fiert-o prea mult și nici nu am tocat-o prea mărunt.
Separat, am pregătit maioneza light, pe care am făcut-o cu:
- 3 linguri de iaurt în stil grecesc cu 2% grăsime
- 4 ouă
- 4 căței de usturoi
- un strop de sare
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură ulei de măsline
Am mixat toată compoziția, iar rezultatul l-am turnat peste conopida tocată.
Este un adevărat deliciu și poate fi savurată imediat, dar am descoperit că este și mai bună după ce stă la frigider pentru câteva ore. Este excelentă pentru a fi pregătită pentru mese festive sau pur și simplu pentru a te bucura de o gustare pline de nutrienți de calitate.
Au am încercat și o variantă în care am adăugat măsline kalamata tocate și apio. În concluzie vă puteți adapta rețeta și în funcție de ce alte ingrediente mai aveți la dispoziție.
Rețeta video este postată deja pe instagram, dar și pe pagina de facebook.
Enjoy!




Cu drag,
D
Lasă un răspuns