Unii ar zice ca poate sunt nebuna, dar eu sunt de parere ca daca combini ingredientele care iti plac, nu are cum sa nu iasa ceva foarte bun. Deci, nu sunt nebuna, sunt indrazneata si dornica sa descopar arome si combinatii noi tot timpul. 🙂
Si nu cred ca e din cauza ca imi place mie laptele de cocos, dar combinatia de fata este una pe cat de indrazneata pe atat de gustoasa si aromata.
Va intreb eu acum, va place conopida? Dar laptele de cocos? Usturoiul ? Prazul?? Cum sa nu iti placa usturoiul si prazul pana la urma?!
Conopida face parte din familia cruciferelor, este super benefica pentru organism , este sora domnului broccoli, o alta minunatie pe care ar trebui sa o includem in meniul nostru din ce in ce mai des.
Contine o gama impresionanta de vitamine, minerale si antioxidanti. Poate fi consumata atat cruda sau transformata in crema printr-o singura apasare a butonului turbo de la blender.
Desi poate fi consumata ca atare, nu este recomandat sa faci un obicei din asta, pentru mai multe detalii, prietenii nostri de la sportaholic.ro au un articol detaliat despre cat de important este sa gatim anumite legume inainte de a fi servite.
Ma repet pentru ca trebuie si pentru ca merita, altfel nu s-ar fi regasit pe site o astfel de reteta, conopida este un aliat impotriva multor boli.
Dar sa revenim la reteta noastra, care este super simpla si nu necesita un frigider de ingrediente.
Din ingredientele folosite am avut o cantitate cam pentru 4-5 portii.
Ingrediente supa crema de conopida si lapte de cocos:
- 450 g conopida ( congelata )
- 2 fire praz
- 1 ardei iute verde
- 5 catei usturoi
- 3 linguri ulei de cocos
- 400 ml lapte de cocos ( la conserva )
- 250 ml apa
- 1 lingurita rasa cu scortisoara
- jumatate lingurita garam masala
- 1 lingurita rasa cu turmeric
- sare
Modalitate de preparare supa crema de conopida si lapte de cocos:
Taiati prazul in rondele si tocati marunt usturoiul.
Pentru ca este o supa care se pregateste intr-un timp scurt, este important sa tocam cat mai marunt prazul pentru a se patrunde usor.
Am folosit ulei de cocos pentru ca ofera o aroma deosebita, insa daca nu folositi un astfel de ulei va sugerez sa folositi unt, uleiul de masline este posibil sa schimbe gustul.
Calim la foc mic prazul, usturoiul si ardeiul iute tocat. Le lasam undeva in jur de 5-6 minute, amestecand frecvent.
Cand prazul s-a inmuiat, adaugam toate condimentele si apa.
Cand apa incepe sa clocoteasca , adaugam conopida. Folosind o punga de conopida congelata, aceasta nu necesita decongelare, asa ca am scos-o din ambalaj si am adaugat-o in supa.
Turnam laptele de cocos. Este necesar sa folositi un lapte de cocos la conserva, este mai gras si mai aromat.
Lasam totul sa fiarba la foc mic, pentru 15 minute.
Cand conopida s-a inmuiat, lasam supa sa se raceasca putin apoi cu blenderul vertical, pulsam pana obtinem consistenta dorita, de preferat o textura cremoasa si fina.
Pentru servire am ales evident niste seminte, un amestec din seminte de dovleac, floarea soarelui si susan, iar ca un plus am presarat fulgi de cocos.
Stiti ce mi-a spus Bogdan cand a gustat din nebunia de fata? ” Asta imi place mie sa mananc, draga mea! O combinatie traznita de a ta!” :))
Sa aveti pofta si imi spuneti daca am dreptate. Este sau nu o supa delicioasa?
Cu drag,
Daniela
creanga valerica
Nu am avut incredere in aceasta supa..dar….e delicioasa!!!Sigur o voi mai gati! :*
danielaniculi
Ma bucur tareeee!!! Asta inseamna curajul de a descoperi combinatii si arome noi, bucataria este cea mai fascinanta calatorie unde doar indraznind vei descoperi de fiecare data altceva 🙂