Cea mai bună friptură este cea gătită timp îndelungat, fie că folosim o oală specială sau cuptorul setat la o temperatură de 50-60 de grade pentru un interval de 7-8 ore.
Veți descoperi un gust mai intens al fiecărui preparat, de la textura cărnii la modul cum se păstrează aromele, mai mult decât atât, ce poate fi mai simplu decât să lași oala să își facă treaba cât timp tu ești plecat la birou sau rezolvi multe alte lucruri.
Rețeta aceasta de porc durează în medie aproximativ 6 ore, din care 1 oră este marinarea.
Porc in stil chinezesc
Ingrediente:
- 2 linguri sos de stridii
- 2 linguri sos de soia dark
- 4 lingurițe sos de soia dulce
- 2 lingurițe sos dulce de chilli
- 700 g carne de porc, tăiată bucăți
- 2 linguri ulei
- 2 linguri miere de albine
- 2,5 cm rădăcină ghimbir, tăiat bastonașe
- 4 căței de usturoi
- piper măcinat
- frunze de coriandru tocate (opțional)
- orez fiert (eu am folosit un orez thai)
Modalitate de preparare:
Pentru început preparăm un sos în care marinăm bucățile de carne.
Amestecați 1 lingură din sosul de stridii, 1 lingură sos de soia dark, 2 lingurițe sos de soia dulce și 1 linguriță din sosul dulce de chilli.
În acest amestec adăugați bucățile de carne și masați-le pe toate părțile pentru a fi acoperite în totalitate.
Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l la temperatura camerei timp de 1 oră.
Scoateți carnea din recipient păstrând însă sosul. Cu ajutorul unor prosoape de bucătărie absorbante, tamponați bucățile de carne.
Încingeți uleiul într-o tigaie la foc iute și prăjiți bucățile de carne timp de 3-5 minute, până când se rumenesc pe toate părțile.
Când carnea și-a schimbat culoarea uniform, o mutăm în oala slow cooker, însă fără grăsimea care s-a lăsat în tigaie.
Curățăm tigaia și adăugăm restul sosurilor de soia, stridii, chilli, mierea de albine, ghimbirul, usturoiul, marinada păstrată de la carne și 120 ml apă.
Lăsăm vasul pe foc până atinge punctul de fierbere. Asezonați cu sare și piper și turnați amestecul peste carnea din oală.
Poziționăm aparatul pe modul HIGH, acoperim cu capacul din dotare și lăsăm timp de 5 ore, chiar 6 până când carnea devine fragedă.
Pentru garnitură eu am ales un orez thai, poate fi orice fel de orez pe care îl aveți la îndemână. Serviți carnea caldă stropită cu sos.
Eu am făcut o mică obsesie pentru ghimbir astfel încât nu l-am îndepărtat din farfurie.
Pentru un plus de culoare faceți o ploaie de coriandru sau pătrunjel ( opțional )
Bun de tot!
Lasă un răspuns