Hai că știu că vă plac rețetele mele inedite, altfel acest blog nu ar exista fără sprijinul și încurajarea voastră, mii de mulțumiri fanilor care mă urmăresc zi de zi și care au făcut posibilă această evoluție.
Glumesc, nu mulțumesc nimănui, îmi mulțumesc mie ca am această pasiune :-)!
Mulțumesc, chiar mulțumesc pentru că de fiecare dată, fiecare postare are succes și asta chiar nu ar fi posibil fără încrederea cititorilor.
Astăzi sunt pusă pe glume, dar promit că rețeta per total va ieși bine și din cuptorul vostru, adică nu are cum altfel, dacă la mine a fost cu bucurie, o să fie și la tine, dacă nu, call me și rezolvăm, trimit prin curier, prin șofer, soluții există.
Se făcea că aveam o conservă de ton mare, uriașă, luată acum ceva timp și pe care nu îndrăzneam să o desfac doar pentru o salată, în plus știam că va veni ziua în care o voi folosi inteligent, într-o abordare surprinzătoare.
Pe mine ploaia mă inspiră de fiecare dată, iar săptămâna bogată în precipitații ce tocmai a trecut, a reușit să scoată o noutate pentru a mea familie și pentru proiectul #tucemanancilabirou.
Să vedem:
Ingrediente:
- 600 g ton
- 250 g mozzarella
- 2 ouă
- 60 g quinoa (nefiartă)
- sare
- piper
- 1 dovlecel (ras)
Modalitate de preparare:
Pentru că fiecare poveste are un început, aceasta începe cu quinoa care se fierbe la foc potrivit, timp de 15 minute.
Se continuă cu tonul, care se scurge de excesul de ulei/lichid în care a fost păstrat în conservă, apoi se transferă într-un bol mai mare.
Peste ton se adaugă mozzarela sfărâmată, ouăle și dovlecelul dat pe răzătoare și scurs de excesul de apă.
După gustul fiecăruia, trecem la sare și piper, să fie atât cât trebuie, să fie bine.
Pentru că acum quinoa este gata, o facem prietenă cu restul ingredientelor și amestecăm cu furculița.
Se unge cu ulei o formă de brioșe, eu am una din silicon, mergea și fără ulei dar am folosit totuși foarte puțin.
În fiecare formă, punem din compoziție și dăm tava la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute, în funcție de cuptor.
Ideea este că atunci când își schimbă ușor culoarea, e timpul să fie scoase.
Merg de minune cu salată verde, cu sos pesto, ca să nu mai spun că sunt geniale pentru a fi luate la birou!
Domnul meu le-a răcorit.
Fu bine,
Hai că a ieșit bine!
Bogdan
Un aperitiv cu adevarat delicios!
Marcela
Buna Daniela!
O intrebare…pentru cei cu alergie la cazeina, care nu consuma decat lactate vegetale, merge inlocuita mozzarella cu tofu, desi nu are consistenta si grasimea mozzarellei?
Multumesc !
danielaniculi
Buna, Marcela,
Sa fiu sincera nu stiu ce sa zic de tofu pentru ca nu are deloc nici gustul si nici textura pe care o are mozzarella. Nu cred sa iasa ok pentru ca mozzarella leaga altfel compozitia pe care o avem la briose. Poate merita incercat cu o cantitate mai mica de ingrediente si cu tofu sa vedem ce iese, eu as incerca 🙂
Te pup
Matei Violeta
Super delicioase au ieșit! Am înlocuit quinoa cu cus cus că nu aveam în casă, dar rezultatul a fost un adevărat curcubeu pe cerul gurii!
danielaniculi
Ce idee minunata sa punem cus cus! Ma bucur enorm pt ca ai avut o experienta culinara de domeniul curcubeului 🙂