Ce poți obține combinând morcovul cu niște banane bine coapte, lapte de cocos și făină?
Un chec de senzație, care însoțește de minune cafeaua și este o gustare super sățioasă. Vă spun sigur, pentru că asta am făcut eu de dimineață, când mă certam cu cafeaua ce făcea fitze că stă singură pe masă…
Este un desert potrivit și pentru mesele festive, chiar dacă nu are zahăr în compoziție, pentru că eu nu am vrut să adaug deși rețeta originală avea o cantitate destul de generoasă, mi-am pus toată încrederea în ingredientele folosite și mă declar mulțumită de rezultat.
Dacă o conving și pe micuța prințesă a familiei să mănânce, declar acest chec ca fiind desertul anului!
Ingrediente:
- 160 g făină
- 45 g fulgi ovăz
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/4 linguriță sare
- 2 banane foarte coapte
- 1 ou întreg + 1 albuș
- 50 g lapte de cocos/migdale
- 1 lingură ulei de cocos
- 3 morcovi medii, dați pe răzătoare
- 3 linguri nuci
Dacă doriți neapărat adăugarea zahărului, 100 g zahăr brun/cocos, este gramajul indicat.
Modalitate de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim două recipiente, unul pentru ingrediente uscate și încă unul pentru cele umede.
Combinăm mai întâi făina împreună cu fulgii de ovăz, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scorțișoara și sarea.
În celălalt recipient se amestecă bananele pasate cu furculița, (zahărul dacă este cazul) oul întreg împreună cu albușul și se combină toate ingredientele.
Completați cu uleiul de cocos, laptele de cocos și morcovii dați pe răzătoare, peste care adăugați ingredientele uscate și amestecați cu grijă.
Acum se încorporează și nucile, iar compoziția obținută se toarnă într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt.
Timpul de coacere variază între 45-55 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Când checul este gata, se lasă 15 minute să se odihnească în tavă, după care se îndepărtează hârtia de copt și se poate felia încet.
Aceeași rețetă poate fi făcută în forme de brioșe dacă le pregătiți pentru un candy bar, iar dacă le serviți la birou sunt mai ușor de transportat.
Alte ingrediente potrivite pentru acest chec mai sunt stafidele, fulgii de cocos, merișoare sau chiar fructe proaspete cum ar fi anansul.
Hai că suntem creativi în bucătărie 🙂
Cu drag,
D
Anca
Ce bine arata! Cred ca e minunat si o sa il incerc mai ales pentru Ianis! Te pup cu drag! Anca
danielaniculi
Da, chiar este un desert potrivit pentru cei mici, sper sa nu te refuze :D! Si eu te pup!
Anonim
Este delicios atat pentru pitica, cat si pentru noi
danielaniculi
Ma bucur mult ca a fost pe placul intregii familii! O seara minunata in continuare! 🙂
Adriana
Sigur am să-l încerc.Multumesc de reteta!
danielaniculi
Cu drag! Eu abia astept sa-mi spui cum a iesit 🙂
Diana
Oare pot înlocui faina albă cu cea de migdale, cocos , etc
danielaniculi
Faina de cocos este total diferita si se foloseste intr-o cantitate mica deoarce absoarbe imediat cantitatea de lichid, eu nu as inceca co o astfle de faina, poate doar una intergala dar nici asa nu garantez ca rezultatul va fi acelasi. Am sa incerc si o reteta low carb si in functie de ce iese o public pe blog!
Diana
Ok. Mulțumesc
Anonim
Buna d-na Niculi.Am facut acest chec cu nuci,ananas proaspat,merisoare si stafide de mai multe ori.Baietelul meu de 2 ani si 10 luni a fost foarte incantat.Este deeeeeelicios.Va multumesc ptr.reteta.
danielaniculi
Buna ziua! Eu va multumesc din suflet ca ati impartasit aceasta idee minunata si cu cititorii nostri! Am sa incerc si aceasta varianta, abia astept sa vad cum il va aprecia cea mica a mea 🙂
O zi cu soare va doresc! Splendida ☺️