Duminca, Domnul B merge la cylcing, are oră de la 12 și nu stă mai mult de 60 de minute pentru că efectiv nu mai are putere. Iar pentru cine nu crede, nu are decât să încerce la World Class Militari, unde am observat că antrenorii nu știu de glumă :-)).
Pentru că am grijă de masa lui de după antrenament, am sărit peste micul dejun pentru a lua acest prânz împreună!
Ou poșat, brânză halloumi la grill, ciuperci trase la tigaie și câteva felii de jamon serrano
Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 felii brânză halloumi
- ulei de măsline
- 4 ciuperci champignon proaspete
- jamon serrano
Modalitate de preparare:
Despre oul poșat am mai scris aici!
Cum se poșează ouăle?
De la Martha Stewart citire:
Pentru a evita împrăștierea albușului în oală, unii bucătari adaugă puțin oțet în apă, alții preferă să amestece energic până la obținerea unui vârtej în care este adăugat oul, însă pentru a obține cele mai bune ouă întotdeauna este nevoie să respectați câteva sugestii:
- ouă proaspete
- apa să fiarbă în clocot lejer, fără să facă valuri
- spargeți oul într-un mic castron și lăsați-l să alunece ușor în apă
- folosiți o lingură pentru a trage marginile albușului peste ou în timpul fierberii
Modalitate de preparare:
- Umpleți cu apă aproximativ 5 cm dintr-o cratiță mare și lăsați-o să ajungă în punctul fierberii, apoi reduceți focul la mediu.
- Spargeți oul într-un castron termorezistent, puneți baza castronului în apă și înclinați-l pentru ca oul să alunece ușor în apă.
- Folosiți o lingură cu care trageți marginile albușului peste ou și repetați operațiunea cu restul ouălor și fierbeți până când se coagulează albușul, dar gălbenușul încă este moale. Timp de 2-3 minute.
- Cu o sită sau o spumieră, scoateți oul din apă și lăsați-l pe un prosop de hârtie să se scurgă de excesul de lichid, iar cu un cuțit îndepărtați marginile inestetice.
Într-un grill încins așezăm feliile de brânză halloumi pentru 2-3 minute pe ambele părți, iar ciupercile curățate și feliate le tragem la tigaie într-o lingură de ulei de măsline, pentru 3-4 minute la foc potrivit.
Am așezat pe un platou ingredientele și am stropit încă o dată cu uleiul acesta de măsline biologic premiat, de la care nu mă pot abține și pe care îl puteți găsi aici.
Cu sau fără antrenament în prealabil, organismul îți va fi recunoscător după un astfel de meniu complet și bogat în proteină de calitate.
Textura unică a brânzei halloumi, această textură cauciucată și irezistibilă pe care doar brânza cipriotă o poate oferi, este una din preferatele noastre. Cel mai mult îmi place la grill pentru că își păstrează textura deși a fost gătită.
Iar ciupercile se potrivesc de minune cu oul poșat, sunt gustoase și cumva au înlocuit pâinea în cazul de față.
Bon appetit!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns