Una din cele mai inedite supe pe care le-am pregatit este aceasta cu dovlecei si branza de capra, iar cu un minim de ingrediente am avut parte de o cina pe cinste!
Pe timp de vara ma feresc sa gatesc in exces din cauza temperaturilor ridicate in primul rand, in al doilea rand nici pofta de mancare nu prea am, motiv pentru care caut alternative cat mai rapide pentru a pregati masa, cu preparate usoare si nutritive.
Pentru aceasta supa am folosit un aparat de gatit la abur, insa se pot fierbe intr-o cantitate mica de apa, atat cat sa fie usor moi, iar in momentul procesului de mixare sa prinda o constistenta cremoasa.
Ingrediente supa crema de dovlecei cu branza de capra:
- 6 dovlecei
- 150 g branza de capra
- 1 catel de usturoi
- 8 Frunze de menta
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 30 g parmesan
- sare
- piper
- nuci
Mod de preparare supa crema de dovlecei cu branza de capra:
Spalati dovleceii bine si ii taiati in feliute subtiri. Daca folositi un aparat de gatit la abur, asezati feliile in tava mare a acestuia, impreuna cu usturoiul si 4 Frunze de menta si lasati sa se gateasca aproximativ 20 minute.
Daca nu aveti un astfel de aparat, puneti apa la fiert (500-700 ml) iar cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugati dovleceii, usturoiul impreuna cu menta, si lasati sa fiarba la foc mediu si cu capacul pus, pentru 15 minute.
Cand timpul s-a scurs, puneti dovleceii in blender impreuna cu branza de capra, restul frunzelor de menta si zeama de lamaie. Mixati totul pana cand obtineti un piure consistent.
Se serveste cu parmesan ras sau nuci hidratate. Eu am ales sa folosesc nuci, avand deja in consistenta supei destul de multa branza.
Este o supa cu un continut mic de calorii 🙂
Supa crema de dovlecei cu branza de capra, o cina pe care trebuie sa o incercati mai ales daca tineti la silueta!
Lasă un răspuns