Se anuntau musafiri la masa, din categoria grea, aceea a gurmanzilor mereu in cautarea preparatelor pe baza de carne cu garnitura de carne.
Pentru ca imi plac preparatele reinventate si pentru ca eram sigura ca voi gasi o varianta de gulyas mai sanatos si dietetic, fara prajeala si fara carhohidrati, am cautat direct la sursa si am gasit cea mai buna reteta de gyulas reinventat, oferita de Adi Hadean.
Ingrediente Gulas reinventat:
- 900 g carne de vita
- 7 cepe ( mici )
- 1/2 telina
- 2 morcovi
- 1 ardei gras rosu ( am avut eu )
- 6 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare
- 1 lingura bulion de ardei
- 1 lingurita boia iute
- 1 lingura boia dulce
- 1/2 lingurita chimen
- 1 conserva fasole rosie ( 400 g )
- 1 conserva rosii ( 400 g )
- patrunjel proaspat
Recunosc ca eu nu am avut patrunjel proaspat, dar am luat ulterior si am adaugat inainte de servirea preparatului, iar rosii am folosit la conserva. Pentru reteta originala accesati acest link.
Modalitate de preparare Gulas reinventat:
Pentru inceput am curatat cepele si le-am taiat in jumatate, in reteta originala acestea snt lasate intregi, insa eu din instinct am inceput sa tai si le-am lasat asa, nu cred ca este o tragedie in acest detaliu.
Am combinat in oala cepele, telina taiata in cuburi, morcovii rondele, ardeiul gras tocat cuburi, cateii de usturoi din care nu am avut marinati si i-am pus proaspeti.
Am stropit legumele cu 1 lingura de ulei de masline si o ceasca de apa.
Am acoperit oala cu un capac, am plasat vasul pe sursa de foc si am lasat sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute.
Dupa acest interval de timp, am adaugat carnea spalata bine, am dat flacara la mare, am adaugat inca o ceasca cu apa calda si am lasat vasul descoperit pentru inca 10 minute.
Lasam focul la mic, acoperim oala din nou si mentinem preparatul pe foc pentru 1 ora si jumatate- 1 ora si 45 de minute. Carnea pe care am folosit-o eu, mi s-a parut ca mai are nevoie de minute in plus pentru a se patrunde.
Cu 10 minute inainte de a stinge focul, am adaugat in oala rosiile la conserva amestecate cu bulionul de ardei. Tot acum am adaugat si fasolea boabe. Daca aveti deja patrunjelul adaugati-l tot acum, ca asa ar fi frumos, nu ca mine nepregatita.
Adaugam condimentele, amestecam pentru a se distribui aromele, acoperim vasul din nou si dupa 10 minute, guylasul este gata aromat, perfect pentru a fi savurat alaturi de 1 lingura de mamaliga.
Acesta a fost al meu preparat aromat, care a incantat musafirii si mi-a adus zambetul pe buze atunci cand am admirat farfuriile goale.
Reteta originala: Adi Hadean
Lasă un răspuns