Dacă nu știți ce să mai faceți cu prunele că doar suntem în plin sezon, sau poate pur și simplu aveți chef de un desert ușor de realizat, am să las și eu aici scurta mea idee de tartă cu prune, cremă de mascarpone și lavandă.
Ingrediente:
- 150 g zahăr
- 115 g unt
- 130 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- un praf sare
- 2 ouă
- 24 prune, tăiate în jumătate
- suc de lămâie/ scorțișoară pentru pudrat (opțional)
Modalitate de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade.
Într-un bol mixăm untul împreună cu zahărul, împreună cu făina amestecată cu praful de copt, peste care adăugăm sarea și oul.
Am mixat aproximativ 5 minute toată compoziția.
Luăm compoziția cu lingură și o transferăm într-un vas uns cu unt în prealabil, eu am folosit un vas yena rotund, merge orice formă de tort, sau tavă dreptunghiulară, nu știu, în funție de preferință.
Prunele bine spălate și tăiate în jumătati, se așează deasupra aluatului și se pudrează cu scorțișoară dacă nu vă deranjează. Dacă vă deranjează, mai bine lăsați scorțișoara la alegerea fiecaruia în momentul servirii. Eu am pudrat cu scorțișoară la final.
Introducem vasul la cuptor pentru apriximativ 1 oră.
Pentru topping ( total opțional) :
- 500 g mascarpone
- 4 linguri lapte de migdale
- lavandă culinară
Batem crema mascarpone cu laptele și eventual vanilie. Punem 1-2 linguri deasupra feliei de tartă, presărăm și niște lavandă culinară dacă e prin dulap, merge bine și stropită cu zeamă de lămâie.
A fost să fie bine,
Cu drag,
D
Lasă un răspuns