Eu gătesc destul de simplu peștele și caut rețete ușoare în general, pentru că nu văd rostul să strici gustul perfect pe care îl are, doar dacă vorbim de un pește fad și atunci suplimentezi cu sosuri, zic și eu.
Întotdeauna merg la magazinul Metro pentru pește și de fiecare dată mă decid la fața locului ce voi cumpăra, poate să îmi facă cu ochiul un biban, poate un crap sau fructe de mare, evident că îmi fac cu cohiul și promoțiile pe care le au.
Dorada a fost alegerea din weekend, este un pește care îmi place mult și în general îl gătesc fie cu lămâie, ierburi și ulei de măsline, fie cu sos de roșii și măsline.
Am găsit o rețetă care mi-a făcut cu ochiul pe site-ul BBC Good Food, aveam aproximativ toate ingredientele, le-am mai schimbat pe unele din ele și a ieșit următoarea rețetă.
Ingrediente:
- 4 cartofi mari
- 3 linguri măsline kalamata
- 3 căței de usturoi
- 1 linguriță fulgi ardei roșu
- 1 legătură pătrunjel
- 2-3 linguri ulei măsline
- suc de la 1 lămâie
- 4 dorade (mărime medie)
- sare
- piper
Modalitate de preparare:
Cartofii tăiați rondele pe fierb într-o oală cu apă și sare pentru 10 minute, apoi se transferă într-o tavă de cuptor.
Amestecăm usturoiul cu sucul de lămâie, pătrunjel tocat, ardei roșu, sare și piper după gust, iar cu acest amestec stropim cartofii din tavă.
Separat, asezonăm peștele (bine spălat și curățat) cu sare, atât la interior cât și la exterior, apoi luam câteva fibre de pătrunjel și umplem peștele.
Peștele la fi așezat deasupra cartofilor, iar tava intră la cuptor pentru 15-20 de minute. (în funcție de cuptor, poate dura mai mult sau mai puțin) însă nu înainte de a adăuga măslinele kalamata.
Eu am folosit 5 pești, unul din ei fiind pentru gusturi mai fine și mai rafinate, cam cum se poartă la copii de 6-7 ani, așa că nu este de luat în seamă, a fost inofensiv, simplu, doar cu sare :).
Cam atât!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns