Acest porridge, adică acest terci, este o soluție gustoasă și super sănătoasă pentru un mic dejun nutritiv sau chiar pentru masa de prânz de la birou. Ce să mai vorbim despre cei cu intoleranță la gluten pentru care acest bol este MI-NU-NAT!
M-am folosit de ingredientele preferate pentru a da culoare și gust unui „banal” terci bogat în fibre, minerale și antioxidanți.
Ingrediente:
- 180 g quinoa
- 2 linguri semințe chia
- 500 ml lapte de cocos
- 120 ml apă
- 1-2 linguri ulei de cocos (opțional)
- 1 lingură miere de albine (opțional)
- 1 baton de scorțișoară
- semințele de la 4 păstăi de cardamom
- 1/2 linguriță turmeric
Pentru topping:
- ananas
- smochine
- mango
- goji sau stafide
- nuci pecan/migdale/caju
- fulgi de cocos
În funcție de sezon alegem și topping-ul.
Modalitate de preparare:
- Combinăm laptele de cocos cu apa într-un vas și aducem în punctul de fierbere împreună cu batonul de scorțișoară și semințele de cardamom.
- Când apa începe să clocotească, se adaugă quinoa cu pudra de turmeric și după 10 minute de fierbere se adaugă semințele de chia.
- Vasul se acoperă cu un capac, se lasă la foc mic și se închide după 10 minute. Vasul rămâne acoperit pentru încă 10 minute.
- Îndulcim după gust cu miere de albine sau sirop de agave, iar cu 1 lingură de ulei de cocos vom oferi desertului o aromă irezistibilă.
- Înainte ca amestecul să fie distribuit în boluri, scoatem batonul de scorțișoară, apoi decorăm cu topping-ul preferat.
Uite ce frumos arată, nici nu pot descrie în cuvinte cât de bine miroase și mai greu mi-ar fi să povestesc ce gust are și cât de frumos se completează aromele, cât de cremos este și câte beneficii are!
Aș mai pune în el data viitoare un strop de ghimbir dar și semințele unei păstăi de vanilie, iar la vară mi-l imaginez deja alături de zmeură, afine sau piersici!
Sănătatea chiar are gust!
Cu drag,
D
Anonim
Buna, cate seminte de chia se pun?Multumesc frumos:)
danielaniculi
Buna, buna! 2 linguri am folosit eu la cantitatile din reteta. Multumesc pentru intrebare 🙂