PAM-PAM
Ronțăiala, slăbiciunea oricui și supărarea abdomenului. Că-i o sămânță de floarea soarelui/dovleac, nuci sau grisine, ronțăiala este esențială după ce apune soarele și mai ales când te uiți la vreo emisiune culinară sau film. Nu de multe ori am putut urmări un film fără să am în braț un castron cât de mic cu ceva în el.
De când cu disciplina și cu programul fără zahăr adăugat, am tăiat tot de pe lista cu mici plăceri, fără regret, nu am simțit nicio apăsare, e drept că nici filmul nu l-am digerat ca de obicei, așa că astăzi am început să testez diverse gustărici pe care să le am pregătite pentru momentele de film.
Morcovul crocant
Pentru a face aceste fâșii de morcov nu este nevoie decât de:
- un cuptor
- o tavă
- morcovi
- ulei de măsline sau cocos
- sare
Opțional: pudră de turmeric sau piper cayenne dacă doriți ceva mai picant
Eu am folosit 5 morcovi de mărime medie, pe care i-am curățat, iar apoi, cu o mandolină i-am feliat pe lung și i-am așezat în tava tapetată cu hârtie de copt. Este important ca ei să nu se suprapună.
Eu am folosit un ulei de măsline cu paprika, într-un recipient cu pulverizator. Am stropit morcovii, am presărat sare și pentru că iubim turmericul pentru efectele minunate pe care le are, am presărat și puțină pudră.
Tava am introdus-o în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.
Întoarce-ți morcovii la jumătatea timpului dacă aceștia încep să se coloreze prea repede. Unele fâșii prea subțiri se vor rumeni mai mult decât trebuie, așa că le vom îndepărta la final.
Sunt super gustoși și merg de minune pentru o ronțăială nevinovată și super sănătoasă!
Cam așa se fac morcovii în stil ”BACON” ce pot fi folosiți și în diverse salate sau serviți pur și simplu în această variantă. Trebuie să recunosc că nu voi face niciodată o cantitate mult prea mare, na, nu se știe ce maraton de filme ne apucă 🙂
Urmează năutul crocant și picant la cuptor, stați pe aproape.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns