Nu mă pricep eu să explic cum se fac pastele carbonara ca la carte, sau cele bolognese, dar am rețetele mele de acest gen care după părerea mea sunt cu mult mai simple, gustoase și cu o notă aparte.
Am fost în dubii dacă să folosesc sau nu cremă de cocos. Mă gândeam doar că nu vor avea un gust care să fie și pe placul Domnului B, iar eu altceva de mâncare nu mai aveam ce să fac. Am riscat până la capăt când am descoperit un gust elegant! Atât de bun încât ceea ce a rămas a fost pus cu succes în pachetul pentru birou.
Ingrediente:
- 250 g paste (spaghetti merg foarte bine, dar puteți folosi și alt model)
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 6 ciuperci champignon mari
- 1 lingură ulei de măsline
- 200 ml cremă de cocos (la cutie)
- câțiva fulgi de chili (după gust)
- un strop de piper negru
- baby spanac sau rucola
Mod de preparare:
Pastele le-am fiert conform instrucțiunilor depe ambalaj, 9 minute în cazul meu, am avut un sortiment din grâu dur, gama bio de la Lidl România.
Pentru sosul de ciuperci am tocat ceapa mărunt, iar cupercile le-am feliat (inclusiv codițele). Într-un vas de frigere am picurat 1 lingură de ulei de măsline și am adăugat ceapa tocată împreună cu ciupercile. Am lăsat legumele la foc moderat pentru 5 minute. Ciupercile nu au nevoie de timp de gătire îndelungat, important este să le păstrăm și nutrienții.
Am adăugat crema de cocos, un strop de piper și fulgii de chili, am mai lăsat vasul cât să atingă punctul de fierbere, apoi am scurs pastele de excesul de apă și le-am adăugat peste sos.
Pentru această rețetă am ales un baby spanac proaspăt pe care l-am adăugat înainte de servire.
Am pregătit farfuriile, am așezat masa, m-am închinat și am zis că ce o fi, o fi. Dacă nu-i plac omului meu, trec la soluția de criză și fac mămăligă cu brânză.
Ce crezi? A ras tot și le-am pus pe lista celor mai bune!
Cam atât de simplu! 🙂
Cu drag,
D
sinka claudia
Retete deosebite.Am incercat si eu cateva.Felicitari!Va rog sa imi spuneti ce fel de crema de cocos folositi.Multumesc!
danielaniculi
Am folosit o crema de cocos de la biona, foarte buna, am gasit in plafar! Multumesc pentru comentariu 🙂