O dată pe lună ne facem câte o plăcere culinară de tip street food, indiferent că pregătim ceva acasă sau cum a fost de data aceasta când am ajuns la Sandviș Fest. Un burger, un wrap, o quesadilla, au fost mereu pe lista de preparate cu care ne alintăm. Acum pot să zic că Domnul B este nișat pe tot ce ține de burgeri/coaste etc. Dacă eu mănânc burger de două ori pe an, ei bine el nu are rețineri dacă ajungem într-un loc nou și ceva anume îi sare în ochi.
Vineri seară, obosiți cu toții după o săptămână de muncă și școală, ne pregătim să plecăm o fugă acasă la mama (drum de 2 ore), dar înainte de plecare am zis să facem o scurtă oprire să vizităm cele 4 van-uri (GOURMET STREET FOOD, URBAN BURGER, CUBANO și BAGHETE PE ROȚI) partenere din Caravana Sandviș Fest. Știam de campanie, adică știam în primul rând pentru că mă interesează toate subiectele legate de evenimente culinare, iar în al doilea rând este vorba de o campanie super mediatizată așa că indiferent cum tot aflam de ea.
Am verificat site-ul oficial al evenimentului pentru a ști unde se află caravana în acel week-end, am verificat și rețetele pentru a mă asigura că merită deplasarea, apoi ne-am dat întâlnire, precum niște liceeni simpatici, la metroul din Berceni. De acolo am fost preluată de omul meu și ne-am parcat la Auchan Berceni, locul unde se afla caravana.
Am făcut un tur scurt și o analiză a meniurilor încă o dată. Brânzeturile Hochland au fost integrate în rețete într-un mod foarte creativ și vă spun sincer că mi-a plăcut ce am găsit acolo. Fie că vorbim de un sandviș clasic cu cașcaval afumat, almette și friptură gătită lent, de un burger, de o baghetă vegetariană sau cartofi cu brânză praid, fiecare van a avut o amprentă personală în prepararea rețetelor speciale.
Preferata mea a fost bagheta cu cașcaval clasic Hochland, busuioc, oregano, ciuperci Champignon, boabe de porumb, ardei capia roșu, măsline negre feliate, cubulețe de brânză telemea. Deasupra a avut un ou făcut pe plită care mi s-a părut foarte ingenios, iar dacă nu l-aș fi vrut puteam foarte simplu să menționez să fie fără, dar pentru că am mers să experimentăm am lăsat rețetele așa cum erau.
Când vine vorba de street food eu am preferințele mele, în general să nu îmi fie adăugat vreun fel de sos, maioneze și alte chestii…
Preferatul Alexiei un ditamai burgerul, n-aș fi zis că îl va mânca aproape pe tot pentru că ea are o problemă cu brânzeturile, iar un burger în imaginea ei este format doar din chiflă și chiftea. Ei bine, se pare că ideea de Almette cu castraveți a reușit să o păcălească, nu a simțit prea mult crema de brânză și a continuat să mănânce fără alte comentarii și reclamații 🙂
Pentru curioși rețeta de burger a avut: chiflă, Hochland Creme cu castraveți, roșie, carne de vită, castraveți murați, ceapă, salată, brânză topită felii Hochland.
Mastodontul acela din dreapta care are și bacon a fost cererea unui om (omul meu) care nu a avut când să mănânce altceva toată ziua.
I-am descoperit în această Caravană și pe cei de la CUBANO care mi-au amintit de unul din filmele mele preferate.
Chef, un film pe care dacă nu l-ai văzut până acum este timpul să-l vezi, dacă ești sau nu pasionat de mâncare, nu contează, acest film trebuie să îl vezi. Este o adevărată aventură despre lupta pentru visul tău, pentru munca ta, despre social media, despre familie, despre mâncare și pasiunea cu care dai viața meseriei de chef/ bucătar.
Inspirația lor a venit din acest film. Am întrebat și mi s-a confirmat!
Au folosit brânzeturi Hochland într-un mod super creativ. Am stat cu ochii pe ceea ce făceau și am plecat cu două porții la pachet pentru că știam exact că îmi voi face doi nepoți fericiți.
Am așezat lângă sandviș-urile de la Cubano și alți doi burgeri de la Gourmet Street Food. Noi suntem o familie foarte numeroasă, iar preparatele au fost primite cu mare bucurie și devorate în aceeași măsură.
Aici ai calendarul carvanei pe care o mai găsești și în primul week-end din noiembrie. Eu sunt foarte curioasă ce anume ai încercat și care a fost favoritul tău.
În plus te poți înscrie în cursa pentru premiile pe care Hochland le oferă zilnic și săptămânal. Citește mai multe informații AICI.
Mult succes!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns