
În week-end le-am promis Domnului B și Alexiei că le fac pizza, iar eu profit de fiecare ocazie (gen pizza) să fac ceva inedit pe lângă rețetele clasice. Dacă putem spune clasice în ambele cazuri pentru că la Alexia este mai clasic decât clasicul, iar de când i-am scos lactatele nici clasicul nu mai e ce a fost… și punem temirce și mai nimic pe pizza (adică măsline, sos de roșii, ardei gras, ceapă și porumb + niște chestii înlocuitoare de mozzarella).
Pentru Domnul B îmi permit fel și fel de variante dintre cele mai trăznite și curajoase. Cel puțin de când a avut curajul să spună că orice gătesc este bun, sunt tot într-o creativitate care îl pune la încercare.
Dar de data asta nu e doar despre ei. De aceastp dată este despre pizza cu blat din cartof dulce (în care și-a băgat și dumnealui nasul și nu-i venea să creadă cât e de bună)
Cum îți poți imagina că un blat din cartof dulce ar fi altfel decât mega gustos?
Apoi să mai completezi și cu legume ușor picante și să savurezi fiecare felie până la ultima îmbucătură, totul însoțit de paharul de vin din week-end!
Se prea poate să fiu într-o stare excelentă și să vorbesc prea mult până ajungem la subiectul principal, dar mă opresc și trec la treabă!
Ingrediente:
- 1 cartof dulce (mărime medie)
- 1 ou
- 70 g fulgi de ovăz
- sare
Ingrediente topping:
Ingredientele de topping sunt la alegere după preferințele fiecărui, însă am să spun că tare mult mi-a plăcut combinația de legume trase la tigaie înainte de a fi adăugate pe blat.
- 1 ceapă roșie
- ciuperci
- ardei kapia
- fenicul
- zucchini
Parmezan de caju:
- 100 g caju crud
- 1 lingură fuldi de drojdie inactivă
- sare
Mod de preparare:
Preîncălzirea cuptorului la 200 de grade este foarte, foarte importantă!
Într-un mini chopper (eu am un kitchenAid pe care îl recomand cu drag- spun pentru că primesc frecvent întrebări despre ce aparatură folosesc în bucătărie) am adăugat cartoful dulce tăiat cuburi și fulgii de ovăz.
MAi întâi am mărunțit cele două alimente și după aceea am adăugat oul și am continuat să pulsez până am avut o consistență cât de cât legată.
Într-o tavă de pizza (sau orice altă tavă aveți disponibilă) tapetată cu hârtie de copt, am răsturnat amestecul de cartof cu ovăz și ou și am modelat cu mâinile o formă de rotundă precum cea de pizza.

Am introdus tava în cuptor pentru 25 de minute (dacă pare că se rumenește prea tare atunci o lăsați mai puțin.
După 25 de minute am scos crusta și am lăsat-o puțin să se răcorească, după care am întors-o pe un tocător de bucătărie și am desprins ușor hârtia de copt.
Am uns crusta cu puțin ulei de măsline și apoi am adăugat sosul de roții (2 linguri sunt suficiente).
Peste sosul de roșii am adăugat legumele ce au fost trase în tigaie pentru 2 minute.
Am reintrodus tava în cuptor pentru încă 10 minute.

Pentru parmezanul de caju am introdus ingredientele în același mini- chopper și le-am mărunțit, apoi am presărat pe pizza la final.
Domnul B a fost în extaz cu rețeta aceasta, iar de mine nu mai zic! Bine că s-a oprit el după 1 felie.



Combinația de legume cred că este una foarte interesantă. Aroma lăsată de fenicul pur și simplu completează de minune acest tablou colorat și gustos.
O să mai fac astfel de pizza!
Bineînțeles că Alexia nu s-a atins! Doamne ferește să facă imprudențe de acest gen. Și când te gândești că am pus parmezan vegan în ideea în care o să fie atât de curioasă că o să guste prima… îhâ, am să rămân oare toată viața așa visătoare????
Hai poftă mare!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns