
PANCAKES
Zilele trecute am testat o nouă rețetă de pancakes, iar dintre toate rețetele de pancakes fără făină albă încercate până acum, acestea cred că au fost cele mai reușite.
Întâmplător am văzut făina de hrișcă când eram la cumpărături și pentru că intenționam să fac o rețetă nouă de pancakes s- a nimerit la fix.
Ce îmi place cel mai mult la pancakes e că nu murdărești multe vase și fiecare își poate personaliza farfuria după bunul plac. Poate că tu le vrei cu somon și cremă de brânză, iar copilul cu banană, gem și scorțișoară. Iar eu poate le vreau simple, iar de aici ai teroretic un singur preparat la care toppingul va face diferența.
Pentru aceste pancakes am folosit:
- 2 ouă
- 100 g făină de hrișcă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 150 ml lapte vegetal
- 100 g iaurt natural
- 1 cupă de proteină vegană (este opțională)
- 1 linguriță praf de copt.
Mod de preparare:
Într-un castron am bătut cele două ouă și am adăugat făină, apoi am completat cu iaurt, lapte și restul ingredientelor.
Am amestecat compoziția cu un tel și am lăsat-o să se odihnească 5 minute.
Între timp am încins bine o tigaie, am stropit cu puțin ulei și am adăugat cu un polonic mic compoziție. Într-o singură tigaie eu fac 3 pancakes, sunt mini pancakes de fapt.

În momentul în care apare aceste bule atunci vom întoarce preparatul pe partea cealaltă.

Și tot așa până a epuizarea compoziției.

Temperatura ar fi ideal să fie medie, altfel se pot arde foarte ușor.

Acoperite cu o folie alimentară se păstrează bine și pentru următoarea zi. Sunt ideale după un antrenament sau chiar înainte de antrenament.
Eu le-am devorat la micul dejun cu unt de arahide, banană și o linguriță de gem fără zahăr adăugat.

Cu drag,
D
Arată divin …
Astept vesti dupa ce le incerci