OREZ PRĂJIT SAU CUM SĂ RECICLEZI RESTURILE DE LA CINĂ
Rețeta asta de orez prăjit, m-a făcut să mă îndrăgostesc teribil de aceste preparat atât de simplu, dar extrem de aromat în același timp.
Este rețeta perfectă prin care poți salva resturile de la cină. Eu am pornit de la niște carne de pui rămasă de la grătar, iar acum să fim sinceri că din momentul în care a trecut noaptea peste ea, carnea de la grătar numai e deloc cea mai gustoasă.
În cazul meu am folosit carnea de pui, acum nu știu care ar fi șansele unei super rețete cu un alt tip de carne. O carne mai grasă, sau prea arsă ceea ce oricum nu e de dorit, cu siguranță nu ar avea aceeași savoare și nu ar oferi același gust preparatului final.
M-am gândit la această rețetă din dorința de a căuta mai multe idei despre cum putem salva resturile alimentare, în super rețete.
Iar pe pagina de Instagram vin în fiecare lună cu o postare dedicată evitării risipei alimentare. Le puteți găsi pe toate după hastagul #CumSa, parte din proiectul planificării alimentare, susținut de Lidl România.
Hai să ne apucăm de treabă:
Pentru rețetă eu am folosit o pulpă si un piept de pui la grătar, acum nu e musai să fie vorba de un rest, puteți pregăti carnea special pentru rețeta asta pentru că merită din plin.
Am mărunțit carnea, și separat, am tocat o ceapă + 1 ardei gras pe care l-am tăiat în cuburi.
Într-o tigaie am adăugat 1 lingură ulei de măsline, ceapa roșie tocată mărunt și ardeiul. Am adăugat și carnea împreună cu orez basmati fiert în prealabil (stabiliți voi cantitatea în funcție de câte porții aveți nevoie)
Am condimentat cu sare, piper, turmeric și un strop de boia afumată, și am adăugat cam 50 grame sos de tomate.
Cu o lingură am făcut niște spațiu în mijlocul tigăii și am dus către margini amestecul de orez cu carne și legume, pentru a putea adăuga 2 ouă bătute, pe care le-am amestecat imediat cu restul ingredientelor.
Acum am folosit o temperatură mai mare, pentru 2-3 minute, atât cât să se gătească bine oul care va completa perfect tot acest tablou plin de arome.
Atât de simplu este sa eviți risipa alimentară 🙂
Aștept cu interes și inspirație de la voi, așa că vă întreb, voi ce faceți cu carnea rămasă de la grătar?
Cu drag,
D
Lasă un răspuns