ZIUA 16 DIN 30 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Știți că iubesc acest jurnal la nebunie, da? Nu cred că aș putea renunța la obiceiul de a scrie meniul fiecărei zilei și de a povesti cum a mai trecut câte o minunată zi. Chiar dacă nu am reușit să scriu la ore rezonabile, mă așez confortabil indiferent cât de târziu și mă apuc să detaliez pe unde și ce anume am mai mâncat fără zahăr adăugat.
Am descoperit că este al naibii de greu să te decizi ce mănânci la restaurant pentru a fi sigur că ceea ce urmează a fi una din mesele tale principale se încadrează perfect în programul pe care îl urmezi, în speță meniul fără zahăr.
Pentru că astăzi a fost ziua Ralucăi (prietena care are minunățiile de hăinuțe din magazinul online Splashop) și pentru că am sărbătorit-o în oraș, am trecut cu brio și peste testul ce comandăm la restaurant.
Peste tot era inclus câte un dressing, un sos, ceva suspect, ceva ce îmi dădea de înțeles că nu mi se potrivește acum. Am găsit însă ceva ce mi-a trezit amintiri din frumoasa noastră vacanță de pe Coasta de Azur.
Să vă explic cum a fost astăzi
Mic dejun: un iaurt grecesc (250 g) + 2 felii de anans, 1 lingură semințe de cânepă și încă o lingură fulgi de cocos
Gustare: 3 caise
Prânz: Scoici cu usturoi
Gustare: năut picant la cuptor
Cină: pui gătit lent, salată de roșii cu castraveți și pătrunjel + păstăi și dovlecei la tigaie
Atunci când te decizi să faci schimbări în alimentație, trebuie să ai în vedere să îți asiguri necesarul de vitamine, proteine și grăsimi în fiecare zi.
Dacă astăzi am mâncat ou la micul dejun, mâine cu siguranță că voi face smoothie sau un oatmeal, un iaurt cu superalimente sau fructe. În funcție de deciziile luate dimineața, stabilesc ce anume voi mânca la următoarele două mese. Dacă la prânz aleg o bucată de carne, seara rămân cu o salată/legume și tot așa.
Deși mânânc rar iaurt grecesc, de fiecare dată îmi place să îl asociez cu fructe și în special cu ananas sau kiwi, fulgi de cocos și semințe de cânepă.
Zice un proverb cam așa:
”La micul dejun, fii egoist, prânzul împarte-l cu prietenul, iar cina dă-o duşmanilor.”
Așa am făcut astăzi la prânz când am împărțit cu Raluca o oală cu scoici și o mică porție de cartofi prăjiți, ca la orice aniversare am strecurat și o alintare. Dacă nu am fi ales împreună aceste scoici, m-aș fi orientat către un pește sau o salată cu fructe de mare.
Spuneam de amintirile culinare din Nisa, pentru că acolo am mâncat pentru prima dată scoici cu unt, usturoi și cartofi prăjiți.
Am primit o porție infimă de cartofi, nimic de reproșat, ba chiar ne-am bucurat că doar de poftă am gustat.
Cina n-am dat-o dusmanilor, că na, e singura masă pe care o luăm în familie :). Ba chiar am întins o masă bogată cu legume, salate și friptură de pui 100 % organic.
Când eram însărcinată nu suportam să văd nici măcar o frunză de pătrunjel, iar acum am ajuns să pun câte o legătură în salata de roșii. Ce ți-e și cu femeile astea, hormonii și transformările prin care trec. Uneori nici eu nu mă recunosc.
Despre gustarea de la ora 16 numai de bine și cu toate detaliile într-un articol nou ce va apărea mâine de la prima oră. Năut picant și crocant, o gustare delicioasă și simplu de preparat!
Pe mâine!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns