15 ZILE FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Ajunsă la jumătatea drumului realizez că privesc totul cu o lejeritate fantastică. Nu o să fiu ipocrită să spun că este ușor pentru oricine, cu siguranță că își spun cuvântul anii pe care îi am deja de când nu mai sunt dependentă de dulciuri/sucuri/zahăr. Am fost și eu studentă, am fost și eu dependentă de ciocolată, coca-cola și chips-uri. Am mâncat junk-food de am rupt, iar limonada nu avea gust dacă nu puneam miere sau zahăr.
Sunt mai bine de 6 ani de când toate cele de mai sus nu au mai reprezentat un interes major pentru papilele mele gustative.
Sunt 6 ani în care am făcut multe schimbări, am și greșit, am reveni cu picioarele pe pământ, dar despre perioada vegană din viața mea am scris un întreg articol aici.
Alimentația echilibrată și un stil de viață sănătos sunt de mult principala mea preocupare.
În ziua 15 mi-am permis un desert, un desert minunat cu fructe de sezon, un desert pe care vi-l propun cu drag și pe care m-aș bucura să îl apreciați. Domnul B i-a pus miere de albine pe deasupra, așa că dacă a putut și el, nu e deloc rău.
MENIUL ZILEI 15
Mic dejun: omletă cu spanac congelat
Gustare: coacăz roșu + migdale hidratate
Prânz: ciorbă de pește
Gustare: morcov cu turmeric la cuptor
Cină: piept de pui la cuptor cu ardei copți + o felie de plăcintă
Pentru omletă am folosit 3 ouă mai mici și 3 cuburi de spanac congelat. Am pus spanacul în tigaie cu 3 linguri de apă și l-am lăsat să se decongeleze. Când apa s-a evaporat, am picurat ulei de măsline și am adăugat ouăle bătute bine.
Prima gustare, bogată în antioxidanți, este una din preferatele mele, coacăz roșu și migdale hidratate pe timpul nopții.
Vă spun drept că am gătit aproape toată ziua. Am făcut carne de pui la cuptor, gătită lent, am copt ardei, am pregătit desertul zilei, am meșterit morcovii cu turmeric despre care am scris mai sus și am făcut ăncă o gustare nevinovată pe care urmează să o scriu, năut picant la cuptor. Așadar, masa de prânz a fost primită cu sufletul deschis, adusă direct de la Brăila, această minunată ciorbă de pește a fost un deliciu pentru ziua mea plină.
Le-am spus înșelăciunea zilei, baconul din morcov este o gustare foarte gustoasă, cu siguranță genul de gustare foarte apreciată la petreceri și la întâlniri de seară cu prietenii. Este și ”ronțăiala” perfectă pentru un film.
Pentru cină am avut gata puiul la cuptor, pe care l-am asociat cu o salată de ardei copți. Din punctul meu de vedere, nu e vară cu adevărat dacă nu coc ardei în câteva rânduri.
Ardeii îi coc în cuptor, la 200 de grade și ii întorc de vreo două ori până se înmoaie de ajuns. Apoi presar puțină sare peste ei, îi acopăr cu un prosop și când se mai răcoresc mă apuc să-i curăț. Mi-a rămas în minte ca dacă îi lași câteva minute acoperiți se vor curăța mai ușor, zic ca e adevărat că mereu a funționat.
Și acum vă prezint desertul zilei 🙂
PIERSICI+VANILIE= LOVE
Cu drag,
D
Lasă un răspuns