ZIUA 35 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Ce paletă frumoasă de culori am pregătit în ziua 35! Ce combinații interesante poți face cu doar câteva ingrediente pe care să le ai tot timpul la îndemână. Așa arată una din zilele în care nu îmi plănuiesc ce să mănânc. Pentru o zi de Duminică în care m-am trezit târziu și destul de obosită după ieșirea de ieri seară, cred că m-am descurcat destul de bine mai ales la prima masă a zilei.
Două ore până la sală și eu habar nu aveam ce să mănânc, iar clasa de Bag Boxing se anunța a fi una super energică, deci aveam nevoie de o farfurie consistentă cu mâncare. În același timp eram destul de încărcată după cina de sâmbătă, acel dezmăț de care v-am povestit.
Un porridge cu quinoa și fructe mi s-a părut perfect, aveam lapte de migdale, aveam fructe, aveam de toate, așa că m-am apucat de treabă.
Sunt câteva ingrediente pe care ar fi bine să le aveți permanent în casă:
- quinoa
- linte
- semințe de chia
- turmeric
- scorțișoară
- fulgi de cocos
- fructe de sezon
- ouă (organice)
Sunt ingrediente ce te scot din impas într-timp scurt atunci când nu știi ce să mănânci. Poți fierbe niște linte roși pe care să o consumi cu ouă înăbușite. Un porridge de quinoa sau o budică cu semințe de chia cu fructe de sezon.
MENIUl ZILEI 35 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Mic dejun: porridge cu quinoa, turmeric, lapte de migdale, mure și banană
Gustare: budincă de chia cu mango
Prânz: 1 conservă sardine (100 g) 2 ouă mari, 1 dovlecel fript, 4-5 gălbiori trași la tigaie, 1 panită wasa
Cină: salată din 2 roșii, 2 castraveți, busuioc, caș, semințe de dovleac și semințe de pin
Pentru rețeta de porridge am folosit 80 g quinoa, 80 ml apă și 200 ml lapte de migdale (fără zahăr adăugat).
După antrenamentele de la sală am venit acasă și imediat am luat o gustare de chia cu lapte de cocos și mango.
Trebuie să vă spun că am descoperit clasa de Bag Boxing care mi se pare genială! O clasă super intensă, cu multă energie, una din puținele clase unde interacționăm unii cu alții, lucrăm în echipe, doar că timpul se scurge mult prea repede.
BAG BOXING este de-a dreptul electrizant! Cred că am lăsat în sală multă energie negativă acumulată în ultima perioada, ceea ce mă face să revin la o astfel de clasă cu mult entuziasm. Numărul de calorii arse sare de 700. În cazul meu au fost 622, în condițiile în care înainte de bag boxing am fost la cycling.
Iar cum sala face casă bună cu alimentația, am pregătit un prânz super consistent cu ingrediente locale. Ouă, gălbiori, dovlecel și câteva sardine.
Îmi place să mă joc în bucătărie și să pun în farfurie fel și fel de combinații, îmi place să descopăr arome noi, să gătesc rapid și cu gust.
Un astfel de prânz este gata în mai puțin de 15 minute. Atât cât să fiarbă ouăle, să se odihnească puțin, iar dovlecelul să fie fript într-i tigaie de tip grill, în același timp se fac și gălbiorii sau alte ciuperci la alegere. Simplu, rapid și nutritiv!
La fel pot spune și despre acest bol cu salată:
Când ai dubii, fă o salată de vară, cu ea nu dai greș niciodată. Roșii, castraveți, caș, mult busuioc, semințe de dovleac și semințe de pin. Toate le stropești cu ulei de măsline și sare, dacă nu ai busuioc presară puțin oregano, salata de vară nu are nevoie de prea mult tunning care să acopere gustul natural.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns