Pare că am petrecut foarte mult timp în bucătărie pentru această zi, dar nu este deloc așa. O supă cremă este gata în 30 de minute, iar somonul la cuptor este gata în mai puțin de 20 de minute.
Gustarea cu ananas și nuci poate fi foarte simplu pregătită și pentru birou, iar în ceea ce privește supa, există niște recipiente speciale în care poate fi transportată. Am încurajat și încurajez pachețelul la birou, fiind cea mai sănătoasă alegere.
Pentru această zi tot ce am gătit a fost micul dejun (gata în 10 minute) și cina pentru care am stat efectiv în bucătărie doar 5 minute.
ZIUA 44 FĂRĂ ZAHĂR ADĂUGAT
Mic dejun: 2 ouă fierte + 1/2 dovlecel fript, 1 roșie și o wasa cu 2 felii de unt
Gustare: 1 felie de ananas (proaspăt, dacă mai era cazul să menționez) + câteva nuci pecan
Prânz: supă de morcov cu linte și semințe de pin
Cină: somon sălbatic servit cu mazăre, avocado și conopidă crudă
Să zicem că nu ai timp să frigi dovlecelul dimineața, atunci o poți face cu o seară înainte atunci când pregătești cina, dacă nici atunci nu ai avut timp, poți înlocui dovlecelul și faci o salată de roșii cu castraveți. Ouăle sunt gata în mai puțin de 10 minute, dacă nu alegi varianta mult mai rapidă, înăbușite la tigaie.
Supa de morcov cu linte este gata în 30 de minute.
Mă joc de fiecare dată cu varintele de topping. Astăzi m-au atras niște semințe de pin.
Întotdeauna mi-a plăcut combinația de anans și nuci, orice fel de nuci, mi se pare că se echilibrează perfect gustul și textura.
Mai ales pentru cei ce au tendința de a cumpăra prostioare cât sunt la birou, un castronel cu câte un fruct și un amestec de nuci și semințe este mereu potrivit pentru a te ține departe de alte tentații.
M-au trecut prin fața ochilor sute cu platouri de prăjturi pe vremea când lucram în birou, ca să nu mai zic câte invitații la punga cu covrigi am primit, la pătrățelul de ciocolată la fel. Multe, foarte multe, dar mereu am păstrat o distanță pentru că știu cât de ușor este să îți intre în obișnuință.
Cât de simplu este să pregătești această farfurie??
Am găst la Selgros somon sălbatic (congelat, normal) și am luat această bucată care arată foarte bine după cum se poate observa.
Am picurat niște ulei de măsline, sucul de la 1/2 de lămâie, un praf de sare și unul de piper. Am acoperit cu folie și am dat în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15 minute. În ultimele 5 minute am îndepărtat folia.
Mazărea congelată (pentru că cea din conservă are zahăr, am mai avut discuția asta) am gătit-o într-o tigaie cu 1 lingură de ulei de măsline. În 2-3 minute este gata.
Am mai tăiat jumătate de avocado plus încă 2 buchete de conopidă crudă și cred că am reușit exact ceea ce aveam nevoie, o farfurie echilibrată.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns