Aceasta reteta de orez basmati cu mango si rodie a fost pregatita pentru o masa festiva, servita la aperitive, fiind o combinatie ce merge foarte bine atat rece cat si calda, orezul fiind pus in valoare de bucatile de mango si bobitele de rodie.
Mango contine numeroase vitamine avand multiple efecte benefice asupra sanatatii:
- scade colesterolul
- intareste sistemul imunitar
- mentine sanatatea ficatului
- un aspect foarte important este ca face parte de pe lista fructelor cel mai putin contaminate cu pesticide
Eu il folosesc cel mai des la deserturi si smoothie-uri insa se preteaza foarte bine si la mancaruri gatite, cum este aceasta reteta.
Iar orezul il regasim cel mai des in bucataria japoneza acolo unde se afla si cei mai longevivi oameni de pe planeta.
Ingrediente orez basmati cu mango si rodie:
- 150 grame orez basmati
- jumatate de mango
- rodie
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- sos soia
Orezul se fierbe pentru 15 minute, dupa care cu ajutorul unei spumiere il punem in tigaie, unde impreuna cu uleiul de masline, sarea, sosul de soia si mango taiat cuburi, il lasam pentru 5 minute, timp in care amestecam frecvent.
Se pune in boluri, peste care adaugam cateva boabe de rodie si chiar avocado.
Va doresc pofta buna!
Lasă un răspuns