S-a instalat nebunia pe deserturi de câteva zile, așa că iată ce minunăție de rețetă am astăzi de povestit!
BRIOȘE CU CIREȘE (FĂRĂ GLUTEN)
Când am zis că mi-a trecut isteria cu cireșele și că pot face trecerea la pepene, fix atunci parcă m-a lovit din nou. N-am rezistat în fața acestor cireșe, iar după ce mi-am dat seama că risc să le mănânc pe toate m-am apucat repede de două deserturi să mai ”scap” de ele.
Până acum nu am făcut brioșe cu cireșe, a fost prima experiență, iar felul în care aromele s-au amestecat a fost perfect. Gustul dulce al cireșelor amestecat cu făină de migdale și iaurt grecesc, o combinație irezistibilă, un mix de ingrediente ce te face să te îndrăgostești fără ezitare de un desert nevinovat #fărăzahăradăugat!
Primesc tot mai multe provocări de la mămici ce sunt în căutare de rețete fără gluten, e adevărat că dacă nu am fost nevoită să fac în mod special preparate fără gluten nici nu am acordat o atenție deosebită până acum. Cum niciodată să nu spui niciodată, iar după cum spuneam și zilele trecute, ne aflăm și noi într-o perioadă în care evităm glutenul. Vorbesc la plural pentru că eu consider că atunci când trebuie să faci o schimbare în alimentația copilului, e ok, e frumos și este firesc să mănânci la fel și să nu îi creezi frustrări.
Eu oricum cam evitam glutenul, iar din momentul în care alimentația mea s-a schimbat, cumva a intervenit și eliminarea parțială a glutenului în mod natural.
Aceste brioșe sunt atât de gustoase că nici nu trebuie pus prea mare accent pe faptul că sunt ”speciale”. Sunt pur și simplu niște brioșe super delicioase!
Ingrediente:
- 2 banane
- 100 g făină de migdale
- 150 g iaurt grecesc (10%)
- 1 ou
- 1 lingură unt de cocos (sau unt normal)
- 2 linguri fulgi ovăz (fără gluten, se găsesc la rafturile dedicate produselor ecologice/fără gluten)
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 linguri cacao (sau pudră de roșcove)
- 20 cireșe (eu am pus câte două în fiecare brioșă)
Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade și am început să pregătesc compoziția.
Într-un blender am amestecat bananele rupte în bucăți, oul, iaurtul grecesc, făina de migdale și restul ingredientelor, cu excepția cireșelor.
Am pulsat la viteză mare până când ingredientele s-au amestecat bine, iar compoziția a devenit una densă.
Am distribuit aluat într-o formă de brioșe din silicon, iar în mijloc am adăugat câte două cireșe (fără sâmburi).
Tava am introdus-o în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute, timpul poate varia și în funcție de tipul cuptorului sau programul ales. Trebuie verificate din când în când, iar când sunt gata se mai lasă în tavă 15-20 de minute înainte de a fi scoase.
Foarte gustoase au fost după ce s-au răcit complet, eu am mâncat a doua zi de dimineața și mi s-a părut că gustul era mult mai intens. La cafeluță a fost de ajuns o brioșă, iar pentru o gustare de prânz nici nu ai nevoie de mai mult. Să nu uităm totuși că migdalele sunt calorice, indiferent cât de valoroase ar fi ele din punct de vedere nutrițional, nu este indicat să exagerezi și să consumi în exces.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns