AM FĂCUT LOC ÎN BUCĂTĂRIA MEA ȘI PENTRU UN SLOW COOKER, IAR CU ACEASTĂ REȚETĂ M-A FĂCUT SĂ MĂ ÎNDRĂGOSTESC CAM REPEDE!
Domnul B nu a părut deloc încântat când m-a găsit sucind și învârtind prin bucătărie ca să fac loc pentru încă un electrocasnic, dar cum știe cât de mult iubesc ceea ce fac și cum bucătăria nu este locul lui preferat din casă, nici nu încearcă să îmi schimbe deciziile.În schimb eram convinsă că preparatele la slow cooker îl vor cuceri și așa a fost 🙂
După două rețete gătite la slow cooker m-am convins că e un aparat potrivit în special pentru cei care au un program foarte aglomerat, adică pentru majoritatea oamenilor.
Pregătești toate ingredientele, le pui în vasul din interiorul aparatului, apeși două butoane și poți pleca liniștit de acasă în timp ce mâncarea ta se gătește lent, la o temperatură scăzută, iar atunci când programul se termină, ce crezi, mâncarea rămâne caldă până când tu ajungi acasă.
Nu mi se întâmplă prea des să fac ardei umpluți, teoretic este a doua oară în ultimii 4 ani și asta doar pentru că atunci când merg acasă la mama dau tot timpul peste o mâncare tradițională.
Ce îmi place însă să fac? Să mă joc, evident. Să iau din rețetele clasice și să le dau forma care îmi place mie. De exemplu din această rețetă am scos orezul și l-am înlocuit cu ”orez fals” adică cu conopidă mărunțită la blender.
Folosind niște ardei mai mici ca dimensiune poți cu succes să pregătești această rețetă și să o prezinți sub denumirea de taco fără carbohidrați. Imaginația nu are limite atunci când vine vorba de bucătărie, arome și preparate inedite.
ARDEI UMPLUȚI CU CARNE DE CURCAN, CONOPIDĂ ȘI MOZZARELLA
Ingrediente:
- 6 ardei grași
- 750 g carne de curcan tocată
- 400 g conopidă
- 70 g mozzarella
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă roșie
- 1 linguriță boia (amestec dulce cu iute)
- 1/2 linguriță oregano (opțional)
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel (tocat)
- 1 1/2 lingură ulei de măsline
- 230 ml apă
Mod de preparare:
Pentru început am pregătit toate ingredientele. Am mărunțit conopida la blender, am tocat ceapa și legătura de pătrunjel, iar mozzarella am dat-o pe răzătoare.
*Eu cumpăr carnea bucată întreagă și o toc acasă, ceea ce vă recomand și vouă!
Am îndepărtat cotorul ardeilor, precum și semințele din interior.
Într-un castron am amestecat carnea tocată, conopida mărunțită, condimentele, pătrunjelul tocat, usturoiul dat prin presă, mozzarella și uleiul de măsline. Am lăsat compoziția, bine amestecată, deoparte pentru 15 minute, cât să se întrepătrundă bine toate aromele.
Am umplut ardeii pe care i-am așezat direct în slow cooker și am setat aparatul pe modul HIGH pentru 4 ore.
Am mai adăugat în vas și două foi de dafin.
În ultimele 10 minute nu uita de un strop de mozzarella în plus pe fiecare ardei.
Am servit ardeii cu smântână lichidă, ceea ce îi face să fie potriviți pentru o alimentație keto.
O altă varinată de topping ar fi baconul crocant, preferatul familiei ca să zic așa.
Am să vă spun și că oala pentru gătire lentă pe care am folosit-o este din gama de electrocasnice de la HEINNER.
Tu ce rețetă ai găti la slow cooker?
Cu drag,
D
Iolanda Voinea
Salut! Chiar ma uitam ieri pe instastories si am vazut ca pregateai ceva bun, iar azi dimineata m-am dus fuguta sa vad si eu reteta, poate il pun la treaba pe slow cookerul meu cel prafuit.
danielaniculi
Te rog! Chiar insist! Sunt foarte gustosi acesti ardei si se fac atat de simplu. Astept vesti sa stii, da?
Alexandra Apetrei
Mmmm cred ca e o bunatate! O sa incerc si eu caci mi-ai facut poftă!
danielaniculi
Nu-i asa ca te incanta reteta? Eu stau aici cuminte si astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂
Cris
Arata super bine! O sa ii incerc cat mai curand!
Cat timp au stat la sc?
Multumesc!
danielaniculi
6 ore i-am tinut la low, sau 4 la high.
Alina Roca
Daniela, nu ai pus apa peste ei?
danielaniculi
Ba da, am pus apa, am si scris am pus 230 ml, ma rog intre 200-250 este suficient 🙂
danielaniculi
Ba da, ba da, chiar am scris ca am pus 230 ml apa, in mod normal intre 200 si 250 ml sunt de ajuns 🙂 Daca ii faci sa imi dai de veste si sa imi spui cum au iesit 🙂
Laura
Conopidă fiartă sau cruda?
danielaniculi
Conopida am folosit-o cruda