Nu e cea mai reușită ședință foto și nici cel mai deosebit topping, dar este cu siguranță o tartă cu ciocolată care te va cuceri și cu care vei cuceri la rândul tău.
Am pregătit-o într-o seară, fără măcar să fi fost în plan, doar pentru că îmi montasem masa și un dulap în camera care se dorește a fi un birou primitor și un loc din care să plece multe idei de aplicat pentru schimbarea stilului de viață.
Așa că eu privesc această tartă dincolo de aspectul ei, o asociez cu momentul, iar acestea sunt cele mai savuroase preparate, cele pe care le asociem și cu momente importante, practic este ca o completare a tot ceea ce s-a întâmplat frumos.
În timp ce Bogdan cu Alexia erau în birou, am primit mesaj de la ea că trebuie să sărbătorim într-un fel…”mama, trebuie neapărat să faci un desert” Mă conformez destul de repede, iar în câteva minute aveam tarta la frigider. Mai lipsea paharul de prosecco rece, însă asta e partea cea mai simplă, întotdeauna!
Cu căldură vă invit să preparați un desert rapid și gustos! Un desert perfect pentru alimentația ketogenică dacă te afli într-o astfel de abordare.
Ingrediente:
- 150 g făină de migdale
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 praf sare
- 3 linguri îndulcitor natural stevia (pulbere)
- 3 linguri unt
- 1 ou
- 1 1/2 linguriță extract vanilie
- unt pentru a unge tava
Pentru crema ciocolatoasă:
- 450 g cremă de brânză (la temperatura camerei)
- 4 linguri smântână lichidă pentru frișcă
- 4 linguri unt
- 1 linguriță extract vanilie
- 2 linguri îndulcitor stevia (mie mi se pare ok și fără, dacă nu ești în keto atunci poți foarte simplu să îndulcești cu banană)
- 40 g cacao
Mod de preparare:
Pentru primul pas am preîncălzit cuptorul la 180 de grade și am uns o tavă de tartă cu unt. Tava având diametrul de 22 cm.
Într-un bol am amestecat făina de migdale, sarea, praful de copt și îndulcitorul. Am amestecat ingredientele uscate cu o furculiță, apoi am adăugat untul tăiat bucăți și am continuat să amestec. Aluatul a devenit unul sfărâmicios, moment în care am adăugat oul, extractul de vanilie, am amestecat cu mâna și am modelat tot aluatul sub forma unei bile.
Am mutat aluatul în forma de tartă unsă cu unt și am daplatizat compoziția cu mâna, distribuind din compoziție pe toată suprafața formei. Cu mâinile ușor umede toată operațiunea va fi mult mai simplă.
Cu o furculiță am înțepat aluatul din loc în loc, apoi am introdus forma în cuptor pentru 11 minute. Am scos crusta și am acoperit marginile cu folie pentru a nu se rumeni prea tare și am continuat coacerea pentru încă 8 minute.
Pentru am prepara crema am amestecat într-un bol crema de brânză la temperatura camerei (poate fi lacteea, combinată cu mascarpone sau doar lacteea sau altă cremă de brânză la alegere) untul și smântâna lichidă
Cu un mixer am amestecat ingredientele la viteză mare până când compoziția a devenit fină și pufoasă.
Am adăugat 200 g frișcă preparată din smântână lichidă împreună cu înculcitorul și extractul de vanilie. Am amestecat cu o spatulă cât mai încet, apoi am distribuit amestecul pe crusta din făină de migdale (lăsată să se răcească) apoi am lăsat totul la frigider pentru minim 3 ore. Ideal este să fie lăsată pe timpul nopții.
Ca și topping mie îmi place să folosesc fructe congelate, dau și un gust acrișor, sunt la îndemână, dar pot fi folosite fructe la alegere, doar că eu am vrut să păstrez tarta în zona keto, astfel încât am adăugat doar bobițe de cacao, nuci pecan și zmeură (toate doar în cantități moderate, doar puțin de gust)
Atenție la cantitatea consumată și în ce moment al zilei alegi să te răsfeți, deoarece o singură porție are undeva la 430 de calorii. Este un desert foarte consistent, deși nu conține zahăr, este bogat în grăsimi, de aceea cantitatea face diferența 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns