Când ai un rest de carne de curcan și vrei și o gustare super sățioasă se întâmplă să iasă această rețetă de brioșe omletă. O rețetă de încercat măcar o dată dacă dacă ești fan ouă și vrei să încerci și altceva în afară de omletă, ochiuri, omlețică, ouă jumări și așa mai departe.
Mie îmi plac brioșele omletă pentru că sunt foarte practice pentru o gustare ce poate fi luată la birou. Le recomand și în planurile nutriționale și sunt primite cu entuziasm de toată lumea.
Dacă ai câteva ouă, niște resturi de legume și carne de curcan nu își mai rămâne decât să le scoți pe blatul de lucru, să le pregătești pe toate și să încingi cuptorul la 185 de grade.
Eu am ales varianta proteică cu 2 ouă și 4 albușuri, însă se poate merge pe varianta cu 4 ouă întregi pentru cine dorește.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 4 albușuri
- 400 g carne curcan (piept de curcan)
- 5 ciuperci
- 2 căței usturoi
- 1/2 ardei roșu
- 60 g orez brun (înainte de fierbere)
- oregano
- sare
- piper
- turmeric
- 3 linguri fulgi de ovăz
Mod de preparare:
Pentru a prepara aceste brioșe mai întâi este necesar să fierbem orezul brun și să mărunțim carnea. Eu am tăiat-o fâșii cu cuțitul, apoi am măruntit-o tot cu ajutorul cuțitului.
*Această idee poate fi interesantă și când ai un rest de orez pe care, evident, nu vrei să îl arunci, așa că faci repejor niște brioșe și mai pui câteva legume pentru culoare și un plus de aromă.
Ciupercile le-am feliat, la fel și ardeiul împreună cu usturoiul. Într-o tigaie am pus 1 lingurițăe de ulei de măsline și am adăugat ciupercile, usturoiul, ardeiul și carnea de curcan.
Am amestecat totul pentru 5-7 minute la un foc mediu spre mare, amestecând mai des. Am adăugat acum condimentele (oregano, turmeric, sare și piper) toate după gustul nostru.
Dacă folosești turmericul pentru beneficii e important să nu uiți că acesta trebuie combinat cu piper negru. Eu folosesc mai mult pentru aromă și pentru culoarea frumoasă pe care o dă preparatului.
În ultimele 2 minute am adăugat și orezul bine scurs de excesul de lichid și o mână de frunze de spanac care se ofileau în curând.
Într-un bol am amestecat ouăle foarte bine, iar când amestecul de carne și legume s-a răcit l-am adăugat peste ouă.
Am completat cu fulgii de ovăz și am turnat compoziție în formele de brioșe.
Au rezultat 6 brioșe, iar pentru că mi-a mai rămas destulă compoziție și am vrut să testez și varianta de tartă, am adăugat compoziție și în două forme mici de tartă.
În 35 de minute au fost gata.
Brioșele sunt mai practice, tarta merge mai bine servită ca un aperitiv.
Cu drag,
D
Carmen
Ce apetisant arata!Voi incerca si eu sa fac pentru noi.
danielaniculi
Astept impresii dupa ce gatesti!! Aici stau