OMLETĂ LA CUPTOR?
M-am gândit în fel și chip cum să denumesc această rețetă. Nici eu nu știam ce vreau să fac. Am zis să fie o gustare în care să aduc ingrediente sățioase, să poată fi luată la birou, de către Domnul B evident. Să îmi meargă și mie la suflet înainte sau după antrenament, iar dacă place și Alexiei e top, top, top.
Nu a fost să fie top dacă asta e întrebarea.
Copilul meu nu se atinge de chestii verzi decât dacă vorbim de mazăre, baby spanac sau salată verde :-)) Asta e, la broccoli încă nu am ajuns, nici nu îi propun, nici nu mă stresez, nici nu țin neapărat. Nu sunt genul acela de mamă, mai ales că eu am trăit foarte bine și fără broccoli sau avocado, astfel încât nu vâd niciun motiv pentru care să o stresez pe ea. Focusul meu în ceea ce o privește este să nu adopte o alimentație bogată în zahăr.
Despre copil și alimentație vom vorbi, mai multe, poate altă dată 🙂
Acum să pregătim ingredientele pentru omletă, fritatta sau de ce nu pizza noastra (altfel) la cuptor.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 albușuri
- 1/2 căpățână broccoli
- 1 dovlecel ras (și scurs foarte bine de excesul de lichid)
- 3 linguri porumb
- 30 g măsline kalamata (fără sâmburi)
- 3 linguri fulgi de ovăz
- 50 g mozzarella
- 1 lingură parmezan ras (opțional)
Înainte de a trece la modul de preparare, țin să precizez că mai toate rețetele mele merg către un ritm destul de rapid. Deși eu petrec multe ore în bucătărie, rețetele individuale nu necesită atât de mult timp.
Ce poate fi mai interesant decât să amesteci toate ingredientele și să bagi tava la cuptor??
Începem cu începutul și cu preîncălzitul cuptorului la 185 de grade.
Mod de preparare
OMLETĂ LA CUPTOR
Dovlecelul l-am dat pe răzătoare și l-am scurs foarte bine de excesul de lichid.
Mozarella am tăiat-o în cuburi.
Broccoli l-am mărunțit cu ajutorul unui cuțit.
Am amestecat toate ouăle într-un castron și am adăugat restul ingredientelor.
Compoziția am turnat-o într-o tavă ce am tapetat-o cu hârtie de copt. Am folosit o tava dreptunghiulară, cam jumătatea unei tăvi clasice de cuptor.
Am introdus tava în cuptor și am setat timpul la 30 de minute.
În ultimele 5 minute am presărat o mână de telemea sărată (n-am cum, e slăbiciunea Domnului B treaba asta) și am reintrodus tava în cuptor. Nu am scris în rețetă pentru că eu cred că este foarte bună și fără.
*În tot acest timp am făcut și o supă cremă de legume, că doar nu era să stau degeaba cât timp cuptorul și-a făcut treaba.
Eu am mâncat și la micul dejun, dar și ca o gustare de după antrenament. Domnul B a luat la pachet, alături de o salata din frunze verzi.
Cu drag, cum altfel?
D
Lasă un răspuns