PESTO DE LEURDĂ
Indiferent dacă mergi la piață sau la supermarket este imposibil sa ratezi legăturile cu leurdă. Sunt peste tot în această perioadă și este momentul perfect să profităm de un aliment minunat.
Leurdă este renumită pentru minunatele beneficii, fiind considerată o plantă miraculoasă.
Miraculoasă sau nu, cert este că leurda este extrem de gustoasă și poate fi folosită în diverse preparate.
Ieri am scos 3 legături pe blatul de bucătărie și le-am transformat într-un pesto delicios!
INGREDIENTE PENTRU PESTO:
- 3 legături leurda
- 2 linguri parmezan ras
- 6 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
- 2 linguri semințe de pin
Mod de preparare:
Înainte de a fi folosită leurda se spală bine. După spălare vor fi înlăturate codițele, abia după aceea ne putem ocupa de sosul pesto.
Într-un blender am amestecat leurda, mugurii de pin, parmezanul, sarea și piperul, iar uleiul de măsline l-am adăugat pe tot de la început. La final am stropit cu zeamă de lămâie și gata minunatul pesto.
Am preparat o cantitate mai mare și l-am depozitat la frigider. Nu rezistă foarte mult, doar câteva zile, însă cu siguranță se va termina foarte repede, mai ales dacă îl vei folosi la paste.
O altă modalitate de a folosi pesto este pentru bruschete. Eu am folosit sosul pesto pe o felie crocantă de secară, putea fi pâine prăjită. Pesto a fost urmat de sparanghel și ou într-o primă variantă, cea de-a doua a fost cu roșii cherry.
Tot o lingură de pesto poate face minuni dacă este adăugată în quinoa sau orez.
Nici cartofii crocanți gătiți în cuptor nu s-ar supăra să fie alintați cu niște pesto. Ce să mai spunem de o bucată de pește sau un piept de curcan. Parcă toate devin brusc mai aromate.
Care este reteța ta preferată în care nu te poți abține să nu adaugi o linguriță de pesto?
Cu drag,
D
Lasă un răspuns