Nu cumpăr des ricotta, iar atunci când cumpăr mă duc cu gândul la o prăjitură cu ricotta și ciocolată pe care obișnuiam să o fac foarte des acum câțiva ani.
În special în deserturi am folosit ricotta sau câte 1 lingură adăugată în smoothie.
De această dată am mers pe ceva sărat și crocant, foarte crocant și aromat în același timp.
Folosind o mână de ingrediente am obținut aceste biluțe delcioase pe care eu le-aș prepara pentru masa de Paști. Știu foarte multe persoane care nu mănâncă deloc tradițional atunci când vorbim de Sarbătoarea Paștelui, astfel încât o idee diferită poate fi de mare ajutor.
Tot ce ai nevoie pentru această rețetă este:
- 250 g ricotta (bine scursă de excesul de lichid)
- 1 ou
- frunze de busuioc
- sare
- piper
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri fulgi de ovăz mărunțiți
- pesmet pentru a tăvăli biluțele obținute
Mod de preparare:
Și de aceasta dată începem cu un cuptor preîncălzit la 180 de grade.
Ricotta am ținut-o la scurs într-o sită pentru a elimina lichidul, apoi am transferat-o într-un bol și am adăugat restul ingredientelor.
Busuiocul proaspăt l-am tocat mărunt, iar fulgii de ovăz sunt varianta mărunțită.
Am amestecat compoziția cu o furculiță și am lăsat-o deoparte să se așeze aromele pentru aproximativ 30 de minute.
Nu va fi o compoziție fermă, însă în momentul în care biluțele sunt modelate foarte și apoi rostogolite prin pesmet, se va contura o formă potrivită.
Eu am așezat câte 3-4 biluțe într-un bol cu pesmet și am agitat bolul pentru a le acoperi cu pesmet și pentru a fi mai ușor de manevrat.
Apoi doar le-am transferat în tava tapetată cu hârtie de copt.
La final am pulverizat ulei de măsline și am copt minunatele crochete în cuptor timp de 30 de minute.
Pentru că mai aveam un rest de busuioc am făcut un strop de sos roșu cu passata de roșii, 2 căței de usturoi și 3 frunze de busuioc, la care am mai adăugat puțin piper.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns