COOKIES
Nu intenționez să vă rețin mult, însă pentru că am declarat deschisă #SăptămânaBiscuiților trebuia să și pregătesc ceva bun.
Între momentul #SăptămâniTematice și această zi a intervenit o mică-mare curățenie generală, care s-a lăsat cu renovare și dezastru în toată casă. Mă rog, cele două camere, bucătărie și baie + hol, dar este suficient ca să renovezi și mai și locuiești în același apartament în tot acest timp + cei doi căței din dotare, că de, nu ne-a lăsat sufletul să îi lăsăm la bunici 😀
Prin urmare nu mai reușesc să postez la fel de mult, însă tot îmi mai fac câte o fereastră să biscuițesc câte ceva.
De exemplu acești biscuiți cu ovăz, suc de portocale și merișoare, sunt o variantă ușor acrișoară, iar eliminarea bananei ca îndulcitor este fabuloasă!
Hai să trecem repede la treabă cu următoarele ingrediente:
repede până nu vin instalatorii lui pește prăjit să monteze ușa… eram programați acum două ore, eee, puțină întârziere nu strică niciodată!
- 100 g fulgi de ovăz
- 90 g făină fără gluten (am folosit eu)
- 1 linguriță scorțișoară
- 2 linguri unt topit
- 1 linguriță vanilie
- sucul de la 2 portocale
- 1 lingură stevia pulbere
- 1 ou mare
- 70 g merișoare
Ingredientele se amestecă în același bol (evident că nu mai riscam să scotecesc după 7 castroane prin cutiile cu veselă din mijlocul livingului)
Se modelează biscuiții pe care îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
La cuptor la 200 grade pentru 12-15’ in functie de cuptor!
Asta este tot, vă doresc poftă bună!
Sunt o super gustare, super sursă de energie, ideali pentru micul dejun, pentru pachețelul de școală, pentru gustarea de la birou! Hai că se poate fără crănțănele din comerț, se poate și mai echilibrat fără să petreci 7 ore în bucătărie.
Pune-te pe primul loc, pune sănătatea pe primul loc, a ta și a familiei și sunt sigură că aceste deserturi își vor face loc în planul tău alimentar!
Fiind folosită o făină fără gluten, daca și sursa fulgilor de ovăz este una certificată fără a fi contaminata cu gluten, atunci putem discuta și de o rețetă gluten free. Nu toate sursele de gluten din comerț sunt fără gluten, deși ovăzul este considerat fără gluten, majoritatea produselor sunt contaminate, de aceea exista producători care menționează strict acest GLUTEN FREE! Desigur, aici intră în discuție medicul dacă vorbim de o dietă fără gluten în celiachie.
Cu drag și dragoste,
D
Dorina
Mulțumesc pentru rețeta! Absolut delicioși! M-am gândit prim data ca le ar trebui praf de copt, ceva, dar am respectat întocmai rețeta ta și au ieșit după cum am spus!
danielaniculi
Si eu multumesc pentru feedback! Fiecare feedback conteaza enorm pentru mine. Si ma bucur din suflet sa vad ca deserturile fara zahar sunt din ce ce in ce mai apreciate
Maria O.
Delicioși.
Din exces de zel … cred…că mi-a scăpat un pic mai multa scorțișoară….
danielaniculi
Si nu a fost chiar bine? Nu de alta, dar mie imi cam place scortisoara :))