CARROT CAKE RAW VEGAN
Nu am multe rețete de carrot cake clasic la activ, dar am încercat câteva de-a lungul timpului. Ce vreau să spun că nicio altă rețetă nu se ridică la înălțimea acesteia.
Carrot cake, varianta raw vegană, a fost alegerea mea de desert pentru masa de Paști de anul acesta.
M-am gândit la genul acesta de tort pentru că în primul rând trebuia să pregătesc ceva mai mic și ceva care să se păstreze o perioadă mai lungă în frigider. Fiind acest context în care nu am mers în vizită și nici nu am avut musafiri, nu aveam ce să fac cu un tort prea mare.
Alegerea raw vegană îmi place pentru că se păstrează foarte bine în congelator și prin conținutul ridicat de fibre nici nu poți mânca prea mult.
Spre deosebire de alte prăjituri/ torturi, variantele raw nu necesită mult timp de preparare și nici multă bătaie de cap. Important este să hidratezi înainte o parte dintre ingrediente.
La finalul rețetei vă las imaginile din timpul preparării și un video ce sper să vă fie util.
INGREDIENTE PENTRU BLAT:
- 220 g morcov dat pe răzătoare
- 400 g curmale proaspete (sau uscate, dare necesită hidratare)
- 300 g nucă românească
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță ghimbir pulbere
- 30-35 g făină de cocos
INGREDIENTE PENTRU CREMĂ:
- 200 g caju (hidratat în prealabil pentru minim 2 ore ăn apă caldă)
- 200 ml lapte de cocos (full fat, la conservă)
- sucul de la o lămâie (aș încerca și limetă)
- 1 lingură miere de albine
- 1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare:
Am început mai întâi cu crema de caju. Pentur cremă este necesară hidratarea nucilor. Eu le las 2 ore în apă caldă, de fiecare dată am avut creme fine dacă am hidratat sufiect nucile.
Am scurs nucile de apă și le-am transferat în blender unde am adăugat și restul ingredientelor. Am dat drumul blenderului și l-am lăsat la viteză mare să proceseze bine ingredientele până când crema a ieșit una super fină.
Am acoperit crema cu folie și am lăsat-o la rece până când a fost gata și blatul.
MOD DE PREPARARE CREMA DE CAJU
Eu am folosit o răzătoare mare pentru morcov, dar dacă nu doriți să fie atât de vizibil puteți folosi răzătoarea mai mică.
Am procesat mai întâi curmalele cu un mixer vertical cu lamele pentru mărunțire. Am transferat pasta de curmale într-un bol și am adăugat în aparat nuca. (vezi imaginile mai jos)
Am mărunțit nuca și am adăugat din nou pasta de curmale și condimentele.
Am combinat amestecul de nucă cu morcovul și făina de cocos. (vezi imaginile mai jos)
Pentru acest tort am folosit o forma cu pereți detașabili cu diametrul de 18 cm. De aceea a ieșit atât de înalt. Puteți folosi o forma mai mică dar nu va iesi la fel de înlt. Veți obține, probabil, mai curând niște batoane, ceea ce suna la fel de bine precum tortul!
Am presat blatul în formă astfel încât să fie uniform, apoi am adăugat crema de caju.
Ideal a se tăia după 3 ore de stat în congelator. După ce petrece mai mult timp la rece este important a fi lăsat pentru 1 oră la temperatura camerei.
Dacă vrei să mă susții și pe canalul de youtube atunci e bine să spun că un SUBSCRIBE îmi este de mare ajutor!
Cu drag,
D
Anonim
Nucile românești se hidratează ?
danielaniculi
Buna ziua. Pentru aceasta reteta nu este nevoei de hidratare
Miruna
L-am incercat! Foarte bun! 🙂
danielaniculi
Cat ma bucur! ☺️❤️
Marina
Am reteta aceasta salvata de cand te urmaresc pe insta, de vreo 2 ani Azi m-am decis sa o fac Voiam sa te intreb daca e nevoie sa fie tinuta neaparat la congelator? Sau pot sa o bag si la frigider?
Multumesc☺️
danielaniculi
Sper ca ai incercat reteta e important sa fie la congelator pentru o textura corecta
Anonim
Da, am incercat, am tinut-o la congelator si a iesit perfect deja am trecut-o pe lista retetelor preferate, fara zahar adaugat❤️
danielaniculi
Happy me!! Astept vesti si despre alte retete. Mi-ai amintit de acest carrot cake, cred ca o sa il refac si eu, merge pe canicula
Marina
Pt majoritatea retetelor ma inspir de la tine Am facut recent si clatitele din banana si ovaz si le ador❤️ healthy and yummy
+aseara am facut strips-uri dupa reteta ta de pe instagram si au iesit wow.
Multumim ca impartasesti cu noi retete sanatoase si gustoase
danielaniculi
Yey, ce ma bucur!! Multumesc si eu pentru feedback, inseamna enorm si ma bucura nespus sa citesc astfel de comentarii :-*