Ce poți face într-o zi ploioasă fără să muncești prea mult? Iar dacă mai este și ziua copilului, dar și a copilului din sufletul tău, atunci e clar că tot ce poți face mai bun este să pregătești un dulce potrivit pentru toată lumea!
De 1 iunie am pregătit aceste bomboane cu gândul la brownie, dar în varianta vegană 🙂 pentru că nu ne lipsesc din casă ingredientele pe care le-am folosit, iar prepararea necesită doar să combini nucile și restul ingredientelor într-un robot de bucătărie, apoi să modelezi biluțe drăguțe.
De bază în rețetă sunt curmalele Medjool, de la ele provine dulceața din acest răsfăț.
Sunt super gustoase!
Nutritive
Sățioase
Unii mi-ar putea spune că ok, sunt vegane, nu au zahăr, dar au la fel de multe calorii precum bomboanele normale, iar această replică am auzit-o de foarte mult ori, de atât de multe ori încât am obosit să mai spun același lucru de fiecare dată!
Un răsfăț de acest gen îți aduce un aport de grăsimi sănătoase, vitamine, minerale, antioxidanți!
Desigur, cantitatea face diferența, însă mă văd nevoită să repet și că acest gen de desert nu îți declanșează dorința de a mânca fără oprire, 1-2 bomboane iți vor satisface pofta de dulce.
Ingrediente:
- 250 g curmale Medjool
- 20 g cacao
- 40 g semințe de cânepă
- 30 g nuci pecan
- 30 g unt de arahide (soft)
- 50 ml lapte vegetal (pentru a lega mai bine compoziția)
- extract de vanilie (opțional)
- un praf de sare
Mod de preparare:
Toate ingredientele le-am amestecat în robotul de bucătărie, am pornit aparatul, iar în 30 de secunde compoziția s-a transformat în una bună de modelat.
O parte dintre bomboane le-am trecut prin pudră de caco, altele le-am lăsat simple, după preferințe, eu prefer extra cacao oricând 🙂
O varianta video (pe repede înainte) o puteți urmări AICI!
Sper să vă încânte și această rețetă, să o pregătiți și să îmi dați de veste despre rezultatul obținut!
Eu mă duc să mai pregătesc niște bunătăți ce vor ajunge tot aici pe blog, iar o parte dintre ele pe Instagram!
Cu drag,
D
Lasă un răspuns