Cred ca acest desert este unul din cele mai curajoase de pana acum, cu atat mai mult cu cat am avut curajul sa il ofer unor musafiri dragi.
Printre prietenii mei nu se regasesc foarte multi care sa aprecieze bucataria raw, unii din ei nu vor nici macar sa incerce, insa majoritatea sunt deschisi la o inghititura macar de curiozitate! Iar eu nu ma supar, in general am avut placerea de a primi complimente si nu sa raman cu farfuria plina!
Ma gandesc ca totusi avem doar o singura viata, nu e mai interesant sa incerci din toate, sa vezi cum sunt? Intreb si eu! Desi eu inteleg, pentru ca e ca si cum m-ai pune pe mine sa mananc carne de vanat si sa spun ca imi place 🙂
Ingrediente desert raw cu sfecla rosie si unt de arahide:
- 1 sfecla ( 500 grame)
- 100 grame unt de arahide
- 1 lingura miere de albine ( este optionala) / curmale hidratate
- Sucul de la jumatate de lamaie
- 2 linguri fulgi de ovaz
- 1oo grame migdale macinate
Modalitate de preparare desert raw cu sfecla rosie si unt de arahide:
Sfecla taiata in bucati o maruntim cu ajutorul unui blender pana devine ca o pasta.
Se adauga untul de arahide, mierea de albine sau curmale hidratate, sucul de lamaie si fulgii de ovaz si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza.
Din compozitia obtinuta am repartizat in forme de silicon pentru briose si am lasat la rece pentru minim 6 ore inainte de a fi servita.
Migdalele se adauga inainte de servire si am obtinut un desert raw cu sfecla rosie!
*Pentru o textura crocanta acestea se pot introduce la cuptor impreuna cu o lingura de zahar de cocos!
Lasă un răspuns