Salutare și bine ați revenit!
Ieri am început o serie de articole ”Inspirație #DePost”, iar astăzi suntem în ziua 2. Pentru ziua 1 vă las link la finalul acestui articol.
Cât îmi place mie să am mereu mesele organizate, așa cum am mai spus și cu altă ocazie, iată că nu îmi iese de fiecare dată. Astăzi a fost nevoie să stau pe șantierul de la viitoarea casă, iar prezența mea acolo nu prea era în plan astfel încât nici nu am apucat să mă gândesc ce anume să mănânc, mai ales de post 🙂 pentru că încerc să țin post pentru o perioadă, nu știu dacă tot postul sau doar o parte, însă cu siguranțe veți afla din postări.
Să vă povestesc.
Ziua mea a început dimineața tare, dar nu am mâncat imediat pentru că am ales să combin postul religios cu o variantă de post intermitent (16/8 în cazul meu). Adică 16 ore de pauză de la alimente, iar asta o stabilesc în funcție de ora la care iau cina. De obicei ora 18 când sunt acasă, uneori 19, dar se întâmplă să mănânc și la ora 20, depinde de fiecare zi.
Pe scurt, am avut și astăzi o zi colorată după cum urmează:
- Am început cu un suc verde presat la rece. Am combinat apio cu lămâie și ghimbir. Mie îmi place tare mult această combinație e suc verde.
- Pentru că am plecat pe nepregătite de acasă, următoarea masă a fost formată dintr-o banană și un suc presat la rece, dar din comerț. Nu a fost pe placul meu, l-am rugat pe Domnul B să îmi cumpere și singura variantă a fost unul de portocale cu kiwi, așă că am luat doar 2 guri, nu combin de fel prea multe fructe.
- Următoarea masă a fost una consistentă tare. Lipie cu humus, frunze de salată și dukkah.
- Pentru cină am pregătit o fasole picantă la cuptor. Vă puteți inspira din această rețetă: mâncare de fasole cu legume, doar că astăzi am amestecat-o cu apio, ardei kapia, ceapă, usturoi, ardei iuți la borcan și roșii la conservă, iar după ce am fiert fasolea, am amestecat-o cu restul legumelor înăbușite și am finalizat preparatul în cuptor la 170 de grade pentru aproximativ 1 oră. Am servit-o cu salată de ardei copți, deși mergeau de minune niște murături sau salată de ceapă roșie.
Să vă fie util 🙂
Aici articolul din ziua 1:
Cu drag,
D
Lasă un răspuns