Inspirație #DePost, ziua 7, vă aduce un meniu bogat în pește pentru că astăzi s-a mâncat pește, iar eu am profitat din plin de aceasta oportunitate, încă de la micul dejun m-am bucurat de o masă consistentă.
Chiar dacă și astăzi am fost mult plecată de acasă, am mâncat bine și mă simt mult mai pregătită pentru încă o săptămână de post.
Puțini ar crede că vorbesc din persepectiva unui om care a fost vegan vreme de 8 luni bune, dar care nu s-ar mai întoarce la o alimentație exclusiv vegană, dar iată că este o provocare pentru mine acest post, dar mai mult decât atât îmi doresc enorm să aveți aici multă inspirație pentru că știu câtă nevoie este de meniuri de post echilibrate.
Să vă povestesc, am început ziua direct cu o rundă de cumpărături, am mers să iau pește pentru cină, aveam două variate în minte, desigur în funcție de ofertă. Inițial plănuiam o saramură de crap, dar cum nu am găsit crap, am mers pe biban la grătar. Simplu. Până la biban am mai avut niște mese după cum urmează:
- Pâine din secară cu maia, somon afumat și roșii cherry.
- Gustărele nu am avut pentru că am petrecut mai toată după amiaza la cai și nu mi-am luat nimic cu mine, dar nici foame nu mi-a fost.
- Ajunsă acasă am servit rapid o rondea de orez cu pastă de măsline și încă una cu pastă de anghinare, până s-au colorat creveții cu usturoi.
- La cină am avut bibanul la grătar cu cartofi la cuptor și o super plăcintă cu dovleac despre care nu am ce rețetă să vă dau pentru că mi-a fost pregătită de prieteni 🙂 ocazie cu care m-am simțit puțin răsfățată. Mi-a mers la suflet, plăcinta cu dovleac este preferata mea, promit să facem și noi aici o rețetă scrisă în stilul meu 🙂
Mese consistente au fost astăzi. Bine, când vine vorba de pește e drept că nu știi cum să îl pregătești mai întâi.
Mai am câteva idei și pe Instagram, unde vă aștept cu inspirație zilnică și meniuri colorate.
Mai multe despre experiența mea raw vegană, am scris aici:
Cu drag,
D
Nik
Ceau Daniela! Cum ai gătit creveții? Tu faci pasta de anghinare?! Apropo, săptămâna aceasta sunt mai multe dezlegări la pește: marți, joi, sâmbătă, duminică.
O zi faină și o săptămână liniștită!
danielaniculi
Hello! Crevetii sunt trasi in ulei de masline cu usturoi, sare si fulgi de ardei iute, cand devin roz, gata cu ei 🙂
Pasta de anghinare este din gama Deluxe de la Lidl.
Sper sa fie, nu am verificat inca
Nik
Mulțumesc. Seară frumoasă
Daniela
Peste la gratar = raw vegan ???????????
danielaniculi
De dezlegare la peste puteti spune ceva?