Cum să pregătești un preparat consistent și versatil făr pre multă bătaie de cap? Cred că orice tartă este răspunsul corect. O tartă consistentă, ideală atât pentru a fi servită la micul dejun alături de o porție de crudități sau poate fi pregătite pentru gustare, ca atare, în timp ce se poate servi și la masa de prânz sau cină alături de o salată generoasă.
Tarta cu făină integrală, brânzeturi și zucchini este foarte ușor de preparat și vă spune un om care nu prea lucrează cu aluaturi și făină așa des.
Pentru că în ultima vreme am fost foarte concentrată pe un proiect personal și am făcut tranziția de la apartament la casă, este drept că timpl meu petrecut în bucătărie nu a mai fost același așa cum obișnuiam. În fiecare zi apărea o altă situație de rezolvat, au fost multe drumuri de făcut, iar mesele noastre au fost dintre cele mai rapide, însă consistente în același timp.
Cu această tartă, oficial am început gătitul serios în noua bucătărie de unde sper să vă încât cu un număr și mai mare de rețete sănătoase, așa cum v-am obișnuit.
Iar dacă ne-am mai liniștit, a fost momentul să fac și un nou plan alimentar, să ne planificăm altfel sesiunile de cumpărături pentru că viața mai departe de oraș care te obligă să devii mult mai organizat.
Am trecut în planul meu această tartă care sper să vă încânte și pe voi la fel de mult.
Pentru crustă am folosit doar făină integrală, dar haideți să trecem la partea de ingrediente și mod de preparare. Eu am folosit o mare parte dintre produse de la Lidl, vă las în paranteză denumirea pentru a le identifica mai ușor.
Ingrediente tartă integrală cu zucchini și brânzeturi:
- 250 g făină integrală (Belbake)
- 130 grame unt rece (BIO-Pilos)
- 1 ou (BIO)
- 40 ml apă de la frigider
- un vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură:
- 100 g urdă
- 100 grame brânză de capră (BIO-Milbona)
- 250 g brânzică de vaci
- 100 g iaurt (BIO-Milbona)
- 50 ml smântână de gătit (Pilos)
- 2 ouă
- sare
- piper
- 2 zucchini
- 2-3 linguri parmezan ras
- la capitolul ierburi puteți adăuga mărar proaspăt, oregano, puțină mentă sau busuioc (după preferință)
Mod de preparare:
Am început cu ingredientele pentru blat. Am scos untul din frigider și l-am tăiat în cuburi. L-am adăugat peste făina amestecată cu sarea, am completat cu apa și ou, apoi am început să frământ puțin câte puțin până ce s-a integrat toată făina, apoi am obținut o textură mai ușor de manevrat. Am transferat aluatul pe blatul de lucru și l-am mai frământat de 2-3 ori.
Se dă forma unei bile, iar acum aveți două variante. Fie în întindeți deja și îl montați în forma de tartă, fie înveliți aluatul în foile de plastic și îl mențineți la frigider pentru 30 de minute.
Eu folosesc ambele variante, de această dată l-am întins direct în tavă șși am lăsat tava la frigider până când umplutura a fost gata.
Pentru umplutură:
*Dacă nu ai urdă, atunci poti folosi orice alt gen de brânză, tot brânză de capră spre exemplu. Eu am avut urda și cum îmi și place foarte tare m-am jucat astfel încât să o integrez aici.
Am amestecat urda cu iaurtul și brânza de capră dată pe răzătoare. Am adăugat brânza de vaci, smântâna de gătit și ouăle, iar amestecul l-am omogenizat cu o spatulă. Tot acum am completat cu ierburile aromatice și am condimentat cu sare și piper.
Am preîncălzit cuptorul la 180 de grade. Am scos tava cu blatul de tartă din frigider și am băgat la rece vasul cu umplutura.
Deasupra blatului am adăugat o hârtie de copt și boabe de fasole pentru a coace aluatul. 15 minute a stat în cuptor, apoi i-am adăugat umplutura și feliile de zucchini feliate subțire cu mandolina. Feliile de zucchini trebuie împinse ăuțin în amestecul de brânzeturi.
Am reintrodus tarta pentru încă 40 de minute în cuptor, iar în ultimele 10 minute am presărat parmezanul care a dat o crustă frumoasă în final.
Merge de minune servită cu o salată generoasă și nu mai ai nevoie de nimci altceva.
Dacă îți plac tartele, propunerea mea ar fi să încerci combinațiile cu făină integrală, amestecuri de brânzetri mai light. Să incerci să găsești acel echilibru foarte important în alimentație.
Cu drag,
D
Adina
La copt blatul se pun boabe de fasole?
danielaniculi
Buna ziua. da 🙂
Oana
Tarta arata super! As vrea și eu să fac, am găsit dovlecei, nu am zucchini, sper sa nu fie o problema. I am feliat și i am lăsat cu un pic de sare, sa lase apa. Întrebarea mea ar fi: cam pentru ce dimensiuni de tava sunt calculate ingredientele? Mulțumesc și succes pe mai departe, sunt o fana a blogului.
danielaniculi
Merge si cu dovlecei, sigur ca da. Tava mea are cam 23 cm. Sper mult sa iasa bine si sa iti placa, astept impresii tot aici in comentarii 🙂