
Cum să reinventezi resturile rămase de la cină, dacă nu într-un quiche cu legume, și să eviți pe cât posibil risipa alimentară? Sunt multe moduri și am vorbit despre metodele de evitare a risipei alimentare în nenumărate rânduri. Vom mai vorbi pentru că este un subiect ce are nevoie constantă de a fi adus în atenția oamenilor.
Vă povesteam într-un articol, din categoria celor de planificare alimentară, despre caserola în care păstrez diverse resturi adunate într-o săptămână, iar vinerea pregătesc pizza.
Astăzi vorbim despre legumele de la garnitură și legumele rămase singure prin frigider.
De câte ori nu s-a întâmplat să îți rămână legume de la garnitură? De la o astfel de garnitură am ajuns eu la acest quiche care, apropos, a fost unul dintre cele mai bune din tot ce am făcut eu până acum.
Rețeta a pornit de la 1 singur cartof dulce pe care îl ai aveam în cămară, câteva fire de sparanghel rătăcite prin frigider (dar ținute într-un borcan cu apă pentru a se păstra proaspăt) și legume mexicane rămase de la ziua precedentă.
Cum făina integrală e permanent prezentă în dulap, evident că am pregătit un aluat integral ce a fost baza acestui quiche colorat și bogat în fibre.
Apropos, orice rest din categoria lactatelor se poate integra fără probleme.
QUICHE CU LEGUME

Ingrediente:
Pentru blat am combinat:
- 300 g făină integrală
- 2 ouă
- 1 vârf cuțit sare
- 130 g unt rece tăiat în cuburi
- 50 ml apă de la frigider
Pentru umplutură:
- 1 cartof dulce
- 4-5 fire sparanghel
- 3-4 linguri legume mexicane
- 4 ouă
- 200 ml smântână lichidă
- 200 g brânză feta
- sare
- piper
- oregano
Mod de preparare
- Am amestecat ingredientele într-un castron și am modelat amestecul dându-i o formă rotundă pe care am învelit-o în folie alimentară. Am introdus aluatul la frigider pentru 30 de minute.
- Cât timp aluatul a stat la rece, am pregatit ingredientele pentru umplutură.
- Firele de sparanghel le-am tăiat mărunt și le-am tras la tigaie, în rest legumele mexicane erau gătite de la (în puțin unt), iar cartoful dulce l-am înăbușit pentru 15 minute.
- Într-un castron am combinat 4 ouă + 200 ml smântână lichidă și 200 g brânză feta. Am condimentat cu sare, piper și oregano.
- Am întins aluatul în forma de tartă și l-am ințepat din loc in loc. Am copt crusta pentru 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
- Am scos tava și am adăugat legumele, le-am acoperit cu amestecul de ouă și lactate, apoi am reintrodus vasul în cuptor pentru 40 de minute.
Data viitoare când îți mai rămân legume de la garnituri, păstrează-le (pentru 2 zile) la frigider și salvează-le într-un quiche colorat.
Ce spui? Te încântă rețeta?
În fiecare lună vă prezint un material din categoria ”CUM SĂ”, parte din proiectul ”Meniu organizat pentru un stil de viață echilibrat”, iar fiecare material prezentat are scopul de a vă prezenta cum să evitați risipa alimentară gătind cât mai creativ.



Mai multe despre evitarea rispei alimentare, puteți citi aici:
Tot din categoria ”CUM SĂ”, fac parte si aceste două rețete delicioase:
Quesadilla cu salsa de roșii și avocado
”CUM SĂ” salvezi resturile de brânzeturi într-o focaccia cu făină de ovăz.
Cu drag,
D
Lasă un răspuns