PIZZA WAFFLES
Săptămâna aceasta am încercat două variante de pizza waffles, una clasică, revin și cu rețeta ei, dar mai întâi vreau să vă las detaliile despre varianta care m-a încântat pe mine și pe care o găsesc ca fiind super gustoasă și sățioasă, dar mai ales potrivită pentru pachețelul de școală al copiilor. Astfel, încercăm să-i îndrumăm către alegeri mai sănătoase 🙂
Eu am folosit fulgi de ovăz, iar cum anticipez deja reacțiile, pentru că am răspuns în nenumărate rânduri, fulgii de ovăz nu conțin gluten în mod normal, doar pot fi contaminați la recoltare, de aceea există pe piață sortimente unde deja este menționat că sunt FĂRĂ GLUTEN. Astfel că pentru cei care chiar au nevoie să fie convinși că nu există niciun pericol se pot orienta către aceste variante.
Despre rețeta de astăzi numai de bine.
Rapidă, din doar câteva ingrediente, vă puteți crea propria combinație de arome. Ba chiar sunt curioasă dacă veți păstra aceleași combinații, iar dacă schimbați, aștept detalii în rubrica comentarii de mai jos.
Ingrediente:
- 200 g ovăz (măcinat) sau făină de ovăz
- 2 ouă
- 200 ml iaurt ușurel
- 1/2 plic praf de copt (1 linguriță)
- un praf de sare
- 150 g mozzarella (dată pe răzătoare)
- 3 felii șuncă de curcan (90% carne) tăiată în cuburi
- câteva măsline
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Într-un castron, încăpător, am combinat făina de ovăz cu sarea și praful de copt. Am adăugat ouăle și iaurtul și am amestecat cu un tel pentru a le omogeniza.
Am integrat mozzarella dată pe răzătoare, șunca de curcan, măslinele și busuiocul, apoi am amestecat toată compoziția cu o spatulă, timp în care am pornit aparatul de waffles pentru a se încinge bine.
Pentru a transfera compoziție în aparat am folosit o lingură și m-am jucat cu cantitatea pentru a pregăti atât variante mini (ideale pentru cei mici), dar și variante clasice, numai bune pentru noi.
Pe Instragram v-am lăsat și varianta video, unde vă invit să îmi fiți alături și acolo, încerc ca toate rețetele video de acolo să le postez și pe blog, dar și invers, rețete de aici poate chiar mai vechi, să le pregătesc și în format video pentru voi.
Aștept cu interes impresii de la voi!
Sper să vă încânte!
Cu drag,
D
Dumitrita
Oare la sandwich maker merg coapte?
danielaniculi
Nu stiu daca e ok la sandwich maker, aparatul de goffre gateste la o anumita temperatura
Oana
Le-am făcut de 2 ori și mi-au ieșit amare. Prima oara mai intens, așa că am omis măslinele a doua oara, dar tot amare au ieșit, din pacate. Oare ce ingredient sa mai omit data viitoare?
danielaniculi
Nu e neaparat de omis, poate sunca a fost diferita sau iaurtul. Incercati sa schimbati ingredientele, eu le fac frecvent, nu mi s-a intamplat sa iasa amare 🙁