
Aceasta prăjitură este din categoria acelor prăjituri pe care le-ai pune pe repeat. Am filmat rețeta și pentru pagina de Instagram, astfel încât dacă vă ajută procesul video, puteți merge pe pagină, salvați rețeta și veți descoperi cât de simplu este de pregătit.
În același timp putem încadra prăjitura în categoria fără gluten, și fără zahăr adăugat, doar din ingrediente simple, devenind astfel nu doar delicioasă, dar și o gustare nutritivă și sănătoasă.
Iaurtul grecesc, o alegere bogată în proteine de calitate, va oferi o textură cremoasă, în timp ce oferi organismului sațietate.
Să ne apucăm de treabă!
Ingrediente:
- 300 grame iaurt grecesc (2%)
- 250 grame ricotta
- 3 ouă
- 1 lingură miere de albine (opțional)
- 30 grame amidon de porumb
Mod de preparare:
- Amestecă toate ingredientele într-un castron, însă nu prea mult pentru că nu este nevoie.
- Toarnă amestecul obținut într-o formă pt cuptor, cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt. Eu am folosit o formă cu diametrul de 17 cm, dar recomand chiar ceva mai mic.
- Acoperă vasul cu folie de aluminiu și coace în cuptorul încins la 180 de grade pentru 50 minute.
- După 30 minute poți îndepărta folia.
- Prăjitura se lasă la răcit în forma, apoi la frigider pentru câteva ore înainte de a fi porționată.
Între timp, poți pregăti un topping cu fructe la alegere sau poți alege o dulceață fără zahăr. Eu am optat pentru smochine, pentru că este sezonul lor. Am tăiat 10 smochine pe jumătate, apoi le-am pus într-o tigaie în care am topit 20 grame unt, iar la final le-am stropit cu miere de albine și am adăugat semințele de la o păstaie de vanilie.
Tips:
- Folosirea foliei alimentare ajută la o coacere uniformă și previne rumenirea excesivă.
- Este foarte importantă răcirea în formă și apoi în frigider, altfel riscul să se rupă în bucăți este foarte mare.
- Un iaurt grecesc cu nivel ridicat de grăsime va oferi p textură și mai cremoasă, așa că poți folosi o variantă de 10%, eu am ales 2% pentru un rezultat mai dietetic adaptat nevoilor mele.
- Poți opta pentru orice variantă de topping pe bază de fructe


Lasă un răspuns