Ne continuăm proiectul început acum o săptămână, referitor la ” Tu ce mănânci la birou „
Primele două rețete și idei sățioase pentru masa de prânz la birou le puteți găsi în categoria Lauchbox ideas, sunt chiar aici : Salată cu valeriana și Șnițel de curcan cu parmezan la cuptor .
M-am gandit ca la postările voastre de pe facebook sa fie introdus hashtag-ul #tucemanancilabirou, iar eu voi face săpămânal un colaj cu poze de la voi să le distribuim.
O nouă zi a avut ca meniu vedetă, masa de prânz de la birou cu o salată tabbouleh cu quinoa, pătrunjel și rodie.
Cel mai mult îmi place la proiectul ăsta că am început cu una din persoanele importante din viața mea, domnul B, care a acceptat atât de frumos ideea și acum mă întreabă seara care este meniul, mai mult decât atât povestește prietenilor cât de bine îi este, mai ales că era un exemplu de așa NU 🙂
Scopul este să aud de la cât mai multă lume din jurul meu că se poate și că nu este greu să ai grijă de ceea ce mănânci la birou, no junk food !
Trebuie să recunosc că îmi este puțin dificil cu gramajul ingredientelor pentru că eu aceste preparate le fac din ochi, dar o idee am, iar pentru astăzi chiar am cântărit quinoa.
Ingrediente:
Tabbouleh cu quinoa si rodie
- 100 g quinoa uscată
- 1 legătură pătrunjel
- 4-5 roșii cherry
- 1 castravete mic, feliat
- 5 măsline verzi fără sâmburi
- 2-3 linguri rodie
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- sucul de la 1/2 lămâie
Modalitate de preparare:
Gătiți quinoa conform instrucțiunilor de pe amabalaj. Eu, la 100 de g de quinoa folosesc aproximativ 300 ml apă, fierb la foc mic pentru 20 minute, apoi las vasul acoperit pentru încă 10 minute. Amestec quinoa cu o furculiță.
Când quinoa este gata, pufoasă, o montăm într-un recipient cu capac, o casoletă, sau dacă o preparați pentru acasă într-un bol este perfect.
Combinăm pătrunjelul tocat cu quinoa și amestecăm bine.
Luăm jumătate din cantitate și o mutăm în casoletă.
Adăugam roșiile tăiate în jumătate și castravetele feliat. Completăm cu măslinele verzi feliate și asezonăm după gust. Amestecăm ingredientele și stropim cu suc de lămâie și ulei de măsline.
La final adăugăm sâmburii de rodie iar salata este gata pentru a fi transportată la birou.
Un preparat bun de luat în seamă și de către persoanele care țin o dietă fără gluten!
Alte beneficii despre quinoa sunt frumos relatate pe site-ul prietenilor de la Sportaholic!
Să mai zică cineva că nu am eu idei simple, rapide și la naiba, gustoasee!
Lasă un răspuns