Timp de 3 zile, nebunia se mută în Piața Ovidiu din Constanța, locul unde se va înmâna Trofeul Scoicilor 2016.
Live Cooking, scoici gătite în diverse forme, concursuri și multe alte surprize te așteaptă în zilele de 20, 21 și 22 mai, la Constanța.
Festivalul Scoicilor este un eveniment culinar Open Air cu specific culinar autentic, iar scopul este promovarea, gătirea și comercializarea scoicilor de mare, lacuri sau crescătorii.
Aș putea să mă îndop timp de 3 zile numai cu scoici și tot să nu mă satur, așa că nu știu voi ce faceți în weekend dar eu zic că este un moment bun pentru planuri, mai ales acum că vă dau și o mână de ajutor!
Festivalul Scoicilor 2016
În cadrul evenimentului are loc competiția Trofeul Scoicilor, concurs culinar „Freestyle” pentru restaurantele din România.
Tematica competiției este gătirea scoicilor de mare, lacuri sau crescătorii, iar scoicile sunt gătite și prezentate în diverse forme după propriile rețete.
Asocierea scoicilor cu alte ingrediente sau băuturi reprezintă decizia fiecărui concurent.
Marele câștigător va primi Trofeul Scoicolor, operă de artă realizată din bronz masiv la comanda lui Cătălin Scărlătescu.
Toate restaurantele înscrise pot comercializa fără limită în timpul celor 3 zile, diverse meniuri sau preparate doar cu scoici.
Pentru mai multe detalii, pagina de facebook a evenimentului este aici.
Have fun,
Lasă un răspuns