Consumul de peste este considerat ca fiind unul dintre cele mai sanatoase obiceiuri alimentare, datorita continutului de Omega 3.
Insa alegerea este una foarte grea, intrucat apele marilor si oceanelor sunt contaminate cu substante toxice, mai mult decat atat chiar cu substante radioactive, care fie ca ne place sau nu, din pacate toate acestea ajung în organismul nostru.
Însa asa cum este recomandat, ideal este sa avem o dieta echilibrata, iar consumul de peste se face cu moderatie, de 2 ori pe saptamana, fiind o sursa importanta de Omega 3, Omega 6, proteine si minerale.
În alegerea pestelui, unul din criterii este evitarea pestilor mari cum ar fi rechin, ton, dorada salbatica, pestele spada avand un continut mare de mercur.
Acesi pesti sunt de evitat, insa raman alte soiuri precum somon, cod, hering, biban de mare, macrou, ce au un continut mai scazut de mercur si pot fi consumati de 1-2 ori pe saptamana.
Desi crapul nu se afla pe lista recomandarilor de catre medici din cauza unui nivel moderat de mercur, eu il folosesc cam o data pe luna , in special atunci cand gasesc crap de Dunare pescuit, iar acum sa vedem ce am facut cu el daca tot l-am gasit.
Ingrediente pentru Crap de Dunare cu masline:
- 1 kg file Crap
- 400 grame rosii cherry
- 200 grame mssline negre
- zeama de la 1 lsmsie
- 2 ardei iuti
- sare
- piper
- ulei de masline
Modalitate de preparare Crap de Dunare cu masline:
Fiind vorba de un crap de Dunare gata filetat, mai ramane doar sa fie spalat si portionat in bucati de cate 10 cm, pe care le condimentam cu sare si piper, ulei de masline si zeama de lamaie, dupa care il lasam la frigider intre 30 si 60 minute pentru a pune în valoare gustul pestelui. Dupa timpul de marinare, se preincalzeste cuptorul la 180 grade, se pune pestele in tava, impreuna cu maslinele, ardeiul iute si rosiile cherry, dupa care se da la cuptor pentru 30 minute.
Sa aveti pofta buna !
Lasă un răspuns