CHEESECAKE RAW (FARA ZAHAR)
De curand am achizitionat niste borcanele simpatice pe care in momentul cand le-am vazut, in imaginatia mea erau deja umplute cu un desert fin si racoritor.
Unul din cele mai rapide deserturi, cu mare succes la musafiri dragi, este un cheescake cu arome exotice, iar daca indraznesti sa ii dai alta atitudine intr-o varianta mai light este cu siguranta desertul ideal.
Nu toata lumea se impaca cu astfel de deserturi, insa aceasta combinatie va garantez ca va satisface si cei mai pretentiosi invitati la masa. Insa trebuie pregatit cu minim 3 ore inainte de a fi servit, pentru a putea fi tinut atat cat este nevoie la frigider.
Cei ce ma cunosc bine, dar si cei ce imi urmaresc blogul, stiu deja ca nu sunt o mare consumatoare de „zahar” si „fainoase”, astfel ca incerc intotdeauna sa gasesc variante mai sanatoase pentru deserturi. Nu este o regula sa folosesti 1 kg de faina si 1 kg de zahar pentru a te bucura de o prajitura delicioasa.
Haideti sa descoperim simplitatea retetei de astazi.
Ingrediente pentru 4 portii:
- 250 grame mascarpone
- sucul de la 1 lime
- 15 curmale ( hidratate pe timpul noptii)
- 2 linguri de merisoare ( hidratate)
- 2 linguri fulgi de cocos
- 50 grame migdale ( hidratate)
Mod de preparare:
Ne ocupam mai intai de primul strat si mixam cu ajutorul unui blender, curmalele, merisoarele si fulgii de cocos.
Am folosit un cocos ecologic, razuit, care are o alta textura fata de fulgii de cocos clasici. Se gasesc la raionul cu produse bio din Auchan.
Daca folositi recipiente separate pentru fiecare invitat, repartizati crema cu ajutorul unei lingurite, am obtinut aproximativ 2 lingurite pentru fiecare portie. Insa daca doriti sa faceti o prajitura din care sa taiati ulterior, se repartizeaza compozitia in forma pe care o veti folosi.
Crema de mascarpone se amesteca cu ajutorul unui tel, peste care se adauga sucul de la 1 lime si se amesteca pana se omogenizeaza. Blatul din curmale este destul de dulce, iar sucul de lime va echilibra perfect balanta pentru a obtine un amestec dulce-acrisor.
Migdalele hidratate, se spala bine si se toaca cu ajutorul unui cutit, dupa care se trag la tigaie pana se obtine o textura crocanta. Acestea se adauga in momentul in care desertul va fi servit.
Se introduce la frigider pentru 3 ore.
Este divin si nu exagerez cu nimic, este cu siguranta un desert pe care il voi repeta de multe ori de acum inainte!
Cu drag,
D
Cu drag,
D
Raluca
Ooooo, da!!! Trebuie sa incercati si nu veti uita gustul prea curand, eu sigur nu-l voi uita. Este un desert PERFECT din toate punctele de vedere. Veti impresiona si cel mai carcotas musafir :-).
danielaniculi
:)) lista este deschisa pentru astfel de laude! Astept cu mare interes parerile in continuare!
Te pup
Laura Nechita
Grozav si la aspect si sunt convinsa ca si la gust! Big like!
danielaniculi
Multumesc frumos! Iti recomand cu mare drag sa il incerci si astept impresii 🙂 ! Seara frumoasa
Anca
Mmm..yummy! Minunat acest desert pe care l-am degustat la picnicul din parc!
Delicios! 💗
danielaniculi
Te pup, Anca!😘