Briose cu faina de migdale, ulei de cocos si pudra de cacao, gata in 15 minute.
Briosele, dar mai ales cele cu ciocolata cred ca sunt de departe cele mai apreciate deserturi de catre copilasi. Pentru ca sunt pufoase, aratoase si au niste dimensiuni dupa care cei mici tanjesc la propriu. Adica decat sa ii dai o bucatica dintr-o briosa mai bine nu ii mai dai deloc. Cel putin in cazul nostru se lasa cu lacrimi. Oricum nu o poate manca pe toata asa ca orice tentativa de discutie in contradictoriu oricum nu isi are rostul.
Inainte de orice trebuie sa va povestesc cum am ajuns la briose de la papanasi 🙂
In weekend am fost plecati la mama si cum fiecare retur se lasa cu pachet cu aromele copilariei, mi s-a oferit o branzica de vaci pe care am vizualizat-o din prima secunda intr-o frumoasa portie de papanasi. Desi nu am mai facut de cativa ani, de pe vremea cand apreciam alt stil de gatit, mi-am zis repede ca trebuie sa gasesc ceva adaptat, fara prea multe ingrediente, eventual ceva la cuptor, in fine, nu era asta o problema asa ca m-am si laudat repede la cea mica si la Bogdan cu niste papanasi la cina. Va imaginati ca a fost cam cea mai buna veste pentru ei.
Ajungem acasa, desfacem bagajele iar Alexia isi aminteste ca noi doua avem treaba, asa ca se fixeaza frumos in bucatarie si ma intreaba cand facem papanasi? Ma blochez, speram ca va uita, pentru ca descoperisem ca o parte din pachete le-am uitat acasa, respectiv ingredientul principal, branzica.
Scanez repede hardul incercand sa gasesc un raspuns plauzibil pentru care vom gati altceva si ii spun repede ca nu mai facem papanasi pentru ca se fac cu branza iar ei nu ii place branzica, nu-i asa??? Iar mami cea geniala s-a gandit sa faca niste briose cu multa ciocolata! Soc pentru cea mica, ca papanasii sunt facuti cu branza in primul rand, iar in al doilea rand soc ca ma ofer sa fac ceva cu foarte multa ciocolata! Dar daca e oferta atunci sa ne apucam de treaba.
Ingrediente pentru briose low carb:
- 3 oua
- 100 grame faina de migdale
- 3 lingurite ulei de cocos
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingura indulcitor natural ( stevia, xylitol)
- un varf de cutit sare ( eu folosesc sarea roz de himalaya)
- 2 linguri pudra de cacao ( sau pudra de roscove)
Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
- 2 linguri ulei de cocos ( sau ulei de palmier)
- 2 linguri pudra de roscove
- 2-3 linguri apa calduta
- 1 lingurita miere de albine
Modalitate de preparare briose low carb:
Ouale se separa cu grija. Albusurile se bat spuma pana cand se obtine o consistenta solida.
Separat se mixeaza galbenusurile impreuna cu uleiul de cocos.
Intr-un alt bol se amesteca ingredientele uscate: faina de migdale, bicarbonatul de sodiu, sarea, scortisoara si indulcitorul.
Galbenusurile se vor amesteca cu albusurile, amestecand incet si cu grija iar in compozitia rezultata se adauga ingredientele uscate.
Se repartizeaza in formele pentru briose si se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute.
In acest timp ne ocupam de glazura de ciocolata. Se amesteca uleiul de cocos sau de palmier, impreuna cu pudra de roscove, mierea de albine si 3 linguri de apa calduta pana obtinem o consistenta lichida. Reteta este folosita si la bomboanele de ciocolata raw.
Dupa cele 15 minute, ne-am bucurat intreaga familie de un desert sanatos si gustos. Le-as fi pozat mai mult dar pofticiosul mic nu a mai avut rabdare 🙂
Acestea sunt briosele noastre low carb!
Va doresc sa aveti aceeasi pofta cum am avut noi 🙂
Lasă un răspuns