Laptele de cocos este o bautura santoasa, folosita in general la prepararea bauturilor si a deserturilor. Insa in bucataria asiatica este baza multor tipuri de mancaruri.
In comert gasim lapte de cocos subtire sau gros. Cel gros il vom gasi la cutie, de preferat este sa achizitionati un produs certificat ecologic, se gaseste in magazinele de tip plafar dar si in supermarket la raionul cu produse BIO.
Laptele de cocos subtire, il veti gasi la raionul cu produse vegetale, alaturi de lapte de orez/ovaz/soia/migdale/alune de padure. Acesta in general il folosesc la cafea.
Am mai folosit lapte de cocos la prepararea supei din fructe de mare, pe care va recomand cu caldura sa o incercati. Se face foarte usor si are un gust minunat.
Sa revenim sa reteta de astazi, in care am combinat lamaie cu lapte de cocos gros si fructe de padure, pentru un smoothie delicios.
Ingrediente pentru coconut smoothie:
- 200 ml lapte de cocos
- sucul de la 2 lamai
- 3 linguri cu fructe de padure ( congelate am folosit)
- 2 smochine deshidratate
Modalitate de preparare coconut smoothie:
Laptele de cocos la cutie este ca o pasta, din acest motiv trebuie incalzit pentru a avea o consistenta lichida si gustoasa.
Se mixeaza sucul de la lamai impreuna cu fructele de padure si smochinele deshidratate.
Se adauga laptele de cocos usor incalzit si se mai mixeaza pentru cateva secunde.
Se poate adauga in plus ghimbir si condimentat cu scortisoara.
Va prezint un smoothie cu lapte de cocos absolut delicios!
Lasă un răspuns