Cum spuneam si la supa de pepene rosu, suntem dependenti de aceste culori pe timpul verii. Imi place ca imediat dupa ce cumparam un pepene, sa il portionez si sa il tin macar 1 zi la rece, dar la aceasta reteta nu are importanta pentru ca oricum trebuie tinut la rece cateva ore dupa preparare.
Imi amintesc ca atunci cand eram mica, mama obisnuia sa puna in frigider pepene galben cu zahar pe deasupra, la fel proceda si cu capsunele, dar acum stau si ma intreb pentru ce era nevoie de indulcitor? Dar nu mai conteaza, ramane oricum din categoria ” gustul copilariei” 🙂 , important este ca acum nu mai pune nimeni zahar peste alte forme de zahar natural.
Aveam un pepene galben mare si parfumat, iar prin frumusetea lui parca cerea sa fie tratat ca atare, asa ca l-am imprietenit cu cateva ingrediente la fel de gustoase si a iesit un deliciu.
Ingrediente mousse de pepene galben, ghimbir si zmeura:
- 1 kg pepene galben
- 1 banana
- 250 g iaurt grecesc ( bunatati din campania Lidl Romania )
- 3 smochine deshidratate
- 25 g gelatina
- sucul de la 1 lime
- 30 g ghimbir proaspat
- 150 g zmeura ( optional)
Modalitate de preparare mousse de pepene galben, ghimbir si zmeura:
Pentru inceput am pus gelatina la inmuiat in apa si sucul de la lime. Respecatati instructiunile de pe plic. Lasati la inmuiat 10-15 minute pana se dizolva, apoi se tine la incalzit pe baie de aburi, insa cu atentie sa nu fiarba, intrucat fierberea distruge gelatina.
Pepenele l-am curatat de coaja si de seminte, l-am taiat in bucati potrivite si cu blenderul vertical am pasat cam 2 minute.
Am adaugat ghimbirul ras, banana si smochinele taiate in bucati. Am continuat cu blenderul pentru inca 1 minut.
In compozitia obtinuta am incorporat gelatina incalzita si iaurtul grecesc si am amestecat cu un tel pana la omogenizare. Textura trebuie sa fie una cremoasa.
Puteti adauga si esenta de vanilie, insa pepenele este atat de parfumat incat nu cred ca mai este nevoie de alte ajutoare :).
Din compozitie am turnat in forma de silicon pentru briose, dar am folosit si pahare inalte. Le-am dat la rece pentru 3-4 ore si am servit cu piure de zmeura. Am avut 6 portii din forme si 3 pahare inalte. Compozitia din forme s-a inchegat mult mai bine, in pahare a avut o consistenta mai moale.
Am ales zmeura pentru ca asta am avut la indemana, dar puteti folosi orice alte fructe de padure sau frisca.
Zmeura am pasat-o 20 secunde cu blenderul si asta a fost tot. Nu am adaugat nimic altceva.
Un piure acrisor cu un mousse de pepene dulce, racoritor si foarte usor de preparat.
Stiti care este satisfactia mea cea mai mare?
Atunci cand Alexia mananca cu pofta deserturi sanatoase, iar acesta este unul din ele! A mancat tot ceea ce vedeti in farfurie si seara a dorit inca o portie dar mai mica 🙂 !
Daca e vara e desert cu fructe de sezon. E mousse de pepene galben cu ghimbir.
Lasă un răspuns