Briose cu ciocolata mari, pufoase, aromate si irezistibile de la cei mici pana la cei mari.
Intotdeauna m-au fascinat briosele acelea mari de la cafenele si in fata carora am rezistat de multe ori de teama tonelor de zahar pe care le contin, in rest nimic de zis, arata ca de revista si sunt convinsa ca sunt extrem de gustoase, dar cu ceva arome naturale, sunt la fel de gustoase si acasa, iar cu cantitatea de zahar sau indulcitor va puteti juca cum doriti.
Am pregatit aceste briose pentru un eveniment de lansare a unui film, unde am mers cu drag si am indulcit invitatii cu cateva prajiturele printre care si aceste briose.
Aroma intensa de scotisoara si sucul de lime le-a transformat intr-o combinatie de arome nemaipomenita, mi-au lasat un parfum in casa din cauza caruia le-am refacut imediat dupa eveniment si a fost un adevarat dezmat 🙂
Ce imi place cel mai mult la briose, e ca sunt foarte simplu de facut.
Trebuie sa recunosc insa ca pentru gusturile mele, ma regasesc mai mult cu reteta de briose low carb, la care adaug topping de ciocolata raw, consumandu-le cu sentiment zero de vinovatie.
Acestea sunt asa de aroganta sau cum zice Bogdan, prajituri adevarate :))
Ingrediente briose cu ciocolata si scortisoara ( 12-15 bucati) :
- 200 g faina
- 350 iaurt grecesc
- 150 unt ( la temperatura camerei )
- 80 g pudra roscove
- 4 oua
- 4 linguri ulei cocos
- 1 lime
- 150 g zahar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita bicarbonat sodiu
- 1 lingurita praf copt
- un varf cutit sare
Modalitate de preparare briose cu ciocolata si scortisoara:
Se amesteca pentru inceput ingredientele uscate.
Punem intr-un bol faina, zaharul, pudra de roscove, praful de copt cu bicarbonatul de sodiu si un varf de cutit cu sare. Amestecam energic cu o lingura pentru a combina ingredientele.
Adaugam untul la temperatura camerei si cu un mixam pana cand untul este incorporat in amestecul de faina. Va avea textura unui pesmet.
Adaugam peste compozitia obtinuta restul ingredientelor lichide. Am folosit un iaurt grecesc pentru ca este mult mai gustos si mai cremos, va recomand sa folositi un iaurt gras pentru aceasta reteta, nu se intampla nimic in plus cu silueta. Dar indiferent ce alegeti sa folositi nu va afecta calitatea si consistenta brioselor.
Am deviat de la subiect, dar sa revenim. Adaugam iaurtul, ouale, uleiul de cocos si sucul de lime.
Mixam in continuare timp de 2-3 minute, pana la omogenizarea completa.
Adaugam scortisoara si continuam sa mixam la viteza mai mare pentru inca 2 minute.
Din compozitia rezultata umplem forme de briose. Eu aleg sa adaug o contitate mai mare pentru ca briosele sa aibe impact si sa fie voluminioase. Asa ca eu torn compozitie chiar pana sus, la marginea formelor folosite.
Daca doriti sa aveti briose mai mici si dragalase, atunci umpleti doar trei sferturi din forma ( ca in imaginea de mai jos) si vor creste pana la marginea hartiutelor.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 20 minute. Timp in care vor creste vazand cu ochii si veti avea niste bijuterii de briose pentru desert. Cel mai bine merg langa cafeaua de dimineata si neaparat luate si la birou, cum scade glicemia, hop scoateti briosa, respirati adanc, o savurati bucatica cu bucatica si va reparati.
In aceeasi zi am pregatit si briose cu nuca de cocos si topping de ciocolata, o alata nebunie pe care va invit sa o incercati.
Briosele raman briose :))
Lasă un răspuns