Nu obișuiesc să mănânc prea des brânză vegetală, dar pentru că am ținut post o perioadă mai îndelungată, am ajuns și la veșnica întrebare eu ce să mai mănânc și asta pentru că atunci când țin post cel mai mult tânjesc după ouă, pentru că sunt sățioase și nutritive, pentru că îmi plac și pentru că nu îmi lipsesc din frigider.
Ideea este că simțeam nevoia să mânânc ceva diferit, așa că mi-am pus picioarele în mișcare și am dat o fugă până la market să cumpăr tofu.
Cum să îl fac să fie bine, să nu fie rău, să mănânce și domnul, să fie și gustos și dietetic, păi să fie un pic tras la tigaie, zic.
Să descoperim rețeta mai bine.
Ingrediente Tofu prajit cu sos de stridii:
- 300 tofu simplu
- 3 fire ceapă verde
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură sos de stridii
- suc proaspăt de lămâie
- 1 lingură frunze de pătrunjel, tocate
- 2 linguri caju ( opțional )
Modalitate de preparare Tofu prajit cu sos de stridii:
Luăm bucata de tofu din saramură și îl tăiem în cuburi cam de 2 cm.
Plasăm o tigaie pe foc, adăugă 2-3 linguri cu ulei de măsline să se încingă, iar când acesta începe să sfârâie, adăugăm bucățile de tofu.
Menținem brânza pe sursa de foc până când începe să capete o culoare ușor aurie. Ideal este ca focul să fie unul potrivit, nici foarte mare, dar nici mic.
Când tofu are un nou look, mai auriu, este momentul să îl scoatem pe o farfurie, păstrând uleiul în tigaie.
Adăugăm usturoiul tocat și îl călim până devine crocant.
Acum este momentul să adăugam sosul de stridii și amestecăm.
Lăsăm sosul pe foc pentru 30 de secunde, după care adăugăm din nou bucățile de tofu și ceapa verde tocată mărunt.
Amestecăm și gătim pentru încă 30 de secunde.
S-ar potrivi de minune cu o porție zdravănă de orez, dar v-am spus că voiam ceva ușor, așa că am decis să servesc acest preparat cu o mână de caju, câteva frunze de pătrunjel tocat și stropit cu suc proaspăt de lămâie.
Un preparat pe placul vegetarienilor, zic eu, ce poate fi pregătit și ca aperitiv sau combinat cu câteva frunze de salată verde, sau așa cum am spus mai sus cu o porție generoasă de orez.
Pentru galerie, click pe poze !
Poftă bună!
Lasă un răspuns