Cheesecake
Nu știu dacă se cerea neapărat această rețetă, dar ca urmare a complimentelor pe care le-am primit, zic eu că este un desert cu care vă puteți răsfăța familia și prietenii.
La mine a apărut în urma unei furtuni, care m-a blocat în bucătărie și a fost momentul oportun să las imaginația să se joace cu ingredientele, plecând de la regulile de bază.
Personal nu mă pot pronunța pentru că eu nu am mâncat, pot spune doar că am gustat să mă asigur că pun în farfurie un desert cu gust bun și cu o textură de cheesecake.
Este un desert fără coacere și cu un timp de prepapare super rapid, tot ce trebuie să rețineți este că pentru a fi servit are nevoie de minim 4 ore la frigider (de preferat pe timpul nopții).
Ingrediente:
Pentru blat:
- 250 g biscuiți digestivi (eu am folosit Mc Vities– biscuiți englezești cu tradiție)
- 100 g unt topit
Pentru cremă:
- 600 g cremă de brânză mascarpone
- sucul de la 2 portocale
- sucul de la 1 lămâie
- 2 linguri zahăr de cocos (puteți adăuga 100 g zahăr, eu am preferat să renunț la zahărul rafinat, folosind deja o sursă de fructoză din scucul de portocale)
- 200 ml smântână pentru frișcă
- 1 portocală feliată
- rodie
Modalitate de prepapare:
Pentru a prepara blatul, am rupt biscuiții în bucăți și i-am plasat într-un procesor de alimente cu ajutorul căruia am mărunțit până când s-au transformat în nisip.
Am mai făcut cheesecake la viața mea și de fiecare dată am folositi biscuiți digestivi, dacă nu fost un blat raw cu curmale si cocos, atunci au fost biscuiți și nu știu ce să spun, dacă și cu o variantă de biscuiți simpli merge la fel de bine, bănuiesc că da.
Biscuiții Mc Vitie’s s-au potrivit de minune, iar singurul motiv pentru care îi am în casă este acest desert rapid și salvator.
Biscuiții mărunțiți se amestecă cu untul topit și se răstoarnă blatul în tava de tort cu pereți detașabili. Aplatizăm cu mâinile și întindem uniform blatul pe toată suprafața formei, apoi lăsăm la rece timp de 30 de minute, timp în care mixăm crema.
Mascarponele, sucul de la citrice și zahărul se mixează până se obține o textură cremoasă și fină.
Acesta este și momentul în care se adaugă smântâna lichidă. Procesul de mixare continuă până când toate ingredientele s-au încorporat perfect.
Cu crema obținută ne jucăm de-a cascada peste blatul de biscuiți, acoperim cu folie alimentară și uităm de el la frigider minim 4 ore.
Înainte de a fi servit, se decorează cu felii de portocale și rodie.
Niște polen dacă aveți la îndemână, dă bine presărat acolo în farfurie.
Eu m-am jucat cu decorul, am ales și câteva boabe de cătină congelate, polen și mentă.
Merge la fel de bine și doar cu portocale 🙂
Cu drag,
D
Lasă un răspuns