Sper că vi-l mai amintiți pe cel mai simpatic concurent de la MasterChef, nimeni altul decât Chef Sidia Sissoko, un concurent pentru care pasiunea a fost și a rămas ingredientul principal și mă bucur că ne putem delecta și noi cu preparatele creative ce ies din bucătăria pe care Chef Sidia o coordonează.
Norma- Fine Dinning
Preparate din bucătăria franțuzească și-au găsit locul într-un ambient intim și relaxant, un concept care te poartă cu gândul de la o cină romantică la o petrecere privată.
Într-o zonă elegantă a capitalei (Dorobanți), mai exact pe strada Teodor Iliescu la nr 33, veți întâlni un restaurant discret, ce ascunde un meniu fine dinning, pentru iubitori ai experiențelor culinare inedite.
Într-o zi de luni, pentru un început de săptămână frumos și pentru că îmi place să îl suprind pe domnul B cu ieșiri imprevizibile, am ales NORMA, unde am savurat în liniște câteva specialități culinare.
Eu mă decid cel mai greu, întotdeauna, aș gusta din toate câte puțin, dar pentru că este imposibil îmi las întotdeauna un preparat pe listă pentru următoarea vizită.
Domnul B are gusturile mai bine conturate și reacționează la cuvinte cheie, gen vită/ rață, la mine simțurile se activează la combinații mai puțin întâlnite, cum a fost de exemplu frișcă cu hrean sau sos de kumquat (toate sunt comestibile).
Răsfățul a pornit de cum am ajuns, la o temperatură de 40 de grade afară, meniul a fost adus împreună cu o sticlă de apă vitaminizată cu portocale și limetă.
Creveții în papiotă cu sos kumquat și frișcă cu hrean au dat startul și au fost urmați de:
- barbun cu fondue de praz și sos de lămâie verde
- pulpă de rață confiată, piure de morcov și sos de sfeclă cu wasabi
Domnul B nu ratează rața de prin meniuri și are locurile lui preferate, la care a completat cu preparatul de la Norma, unde vă recomandăm cu drag să le treceți pragul și să împărtășiți cu noi experiența culinară.
Rața nu este gătită oricum, are un anumit timp de gătire la o temperatură scăzută, timp îndelungat!
La capitolul deserturi, am decis împreună să împărțim un sufleu de ciocolată cu sos de zmeură și înghețată de vanilie (suntem ponderați, dar așa nu m-aș mai pondera data viitoare…serios)
Iubesc Bucureștiul din ce în ce mai mult, iar în ultima perioadă sunt tot mai surprinsă de locurile deosebite pe care le-am întâlnit.
Cu drag,
D
Lr
Acest restaurant este un bistro,nu un concept de fine dinning.Daca nu cunoasteti diferenta,nu mai folositi termenul va rog.
danielaniculi
Am făcut referire doar la meniul care respectă criteriul de selecție și calitate și are la bază combinații interesante, relizate într-un mod creativ. Denumirea restaurantului este NORMA-Fine Dinning, nu am spus că ar fi un concept fine dinning care întrunește toate condițiile, iar în articol am precizat: „veți întâlni un restaurant discret, ce ascunde un meniu fine dinning pentru iubitori ai experiențelor culinare inedite.